Eurowizja (zbiorczy)

Canarino
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Eurowizja (zbiorczy)

Post autor: Canarino » 18 lut 2025, 22:05

sickstick pisze:
18 lut 2025, 14:33
A mi się najbardziej podobała piosenka tego Dudka w czapce zimowej co śpiewał na końcu, Lusterka moim zdaniem nie urwały d. tak jak na ytb.

Oglądam Eurowizję od 2003 roku czyli od 22 lat. Obejrzałem wszystkie półfinały i finały jakie były w tych wszystkich latach więc nieskromnie powiem ,że coś wiem o tym konkursie.

Z tej trójki Steczkowska , Swada&Niczos i Dudek to niestety ,ale Dudek byłby zdecydowanie najsłabszym wyborem. Ciężko powiedzieć co byłoby lepsze z dwójki Steczkowska- Swada&Niczos bo przy pierwszym mamy ogromne pole do popisu jeśli chodzi o show a te drugie mogłoby się wyróżnić oryginalnością i brzmieniem. Reszta wykonawców nie miałaby szans na dobry wynik na Eurowizji. Może jedynie w głosowaniu jury dobry wynik zrobiłby Teo ,ale jego piosenka na żywo brzmi średnio a on wokalnie nie brzmiał tak dobrze jak studyjnie więc nawet u jury przepadłby.

Jeśli chodzi o Dudka to co roku masz jedną czy dwie piosenki w podobnym klimacie i podobnie zaśpiewane. Piosenka niczym nie zaskakuje, jest do bólu przewidywalna co już skreśla szansę na jej dobry wynik i przypomina przeboje z dawnych lat Jamesa Blake'a czy też Rag n Bone. Tego typu piosenki dosłownie zawsze przepadają w głosowaniu widzów. W dodatku trzy refreny w tej piosence są identyczne w brzmieniu i w śpiewie. Takie monotonne te trzy refreny. A żeby zrobić w miarę dobry wynik chociaż u jury przy takiej piosence to wokalista/wokalistka musi mieć już naprawdę fenomenalny głos a Dudek mimo ,że dość dobrze śpiewa to nie ma jednak nie wiadomo jak rewelacyjnego wokalu.

Przesłuchałem na razie opublikowane piosenki na tegoroczną Eurowizję. Poziom będzie dużo słabszy niż w latach 2021-2024 więc Dudek zrobiłby awans do finału ,ale w samym finale miałby jakieś 16-21 miejsce. W poprzednim roku myślę, że z tą piosenką mógłby odpaść w półfinale. Ze Steczkowską mamy szansę na bycie w top 10 i takie same szanse według mnie byłyby jakbyśmy wybrali Swade&Niczosa. Z tym ,że Steczkowska daje gwarancję świetnego śpiewu a ta dziewczyna od Lusterek nie do końca mnie przekonuje pod względem wokalnym.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”