Z tym, ze za punktowanie bledow arbitrow wzial sie czlowiek, ktoremu jesli chodzi o etyke tez mozna calkiem sporo zarzucic, co nie zmienia faktu, ze dobrze tam zgrillowal Lyczmanskiego.dias pisze: ↑23 lut 2025, 21:13Dzisiejsza Liga Plus Extra gdzie gościem był Feio to chyba najlepszy od dawna i oglądalny program z tego cyklu.- Panie trenerze, gdy ja sędziowałem Pan miał 18 lat i w tamtych czasach tylko raz usunąłem sędziego ze strefy technicznej.
- Z szacunku nie wspomnę jakie to były czasy w polskiej piłce, gdy Pan sędziował![]()
![]()
![]()
![]()
Dla samej dzisiejszej miny Lyczmańskiego po słownej konfrontacji z Feio warto było to włączyć.
O ile tematy poza pilkarskie jak rzucanie kuweta czy testy na ojcostwo nie ruszaja mnie, bo to juz zahacza o pilkarski pudelek, tak jego zachowania na lawce i liczba kartek, ktore otrzymal mowia same za siebie. Chlop moze i by mial papiery na dobra trenerke, zwlaszcza jesli chodzi o taktyke, ale przez swoj charakter to w najlepszym wypadku odkurzy sciezke wydeptana przez Sa Pinto (a ten to byl aniolek w porownaniu do GF). I jak pisalem wczesniej, pilkarze to specyficzna grupa spoleczna, nikt nie oczekuje, ze beda cytowac Mickiewicza czy wladac nienaganna polszczyzna, tez sie udzielaja emocje, ale jak ktos jest powtarzalny w swoim chamstwie i glupocie, to takie rzeczy nalezy punktowac i eliminowac takich ludzi z polskiej pilki, dla przykladu.
A jeszcze wracajac do Lyczmanskiego i L+, to co weekend sie zastanawiam skad ta napinka u ludzi zeby zobaczyc analizy w C+ i posluchac jak Lyczmanski w wiekszosci przypadkow broni arbitrow. Ta formula sie dawno wyczerpala i nie ma wiekszego sensu, pierwsze co C+ powinien zrobic to zadbac o transparentnosc komunikacji na linii sedzia glowny - woz VAR i po kazdym meczu publikowac takie nagrania dolaczajac do statystyk.