Tiszert dla wolności

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 15 kwie 2006, 20:45

dla mnie to jest chore jak ci ludzie nie wstydza sie zakladac takie koszulki z tymi napisami Question ja bym nie zalozyl

Co innego zgłosić swoją koszulkę na konkurs a co innego ją nosić. Przypuszczam, że cześć poprostu powstała na zasadzie, że jest zbiór poglądów które sa bardzo dyskusyjne: jak aborcja, legalizacja eutanazji, etc. i taki autro wymyślał hasło i wysyłał na konkurs - tą specyficzną akcję.

A czy to jest chore? Można nosić koszulki jakie się chce, tylko ja nie założyłbym takiej koszulki, tak jak nie noszę koszulki z CheGuevarą, bo uważam, że nie jestem bilbordem na którym promuje się hasła tylko dlatego, że to jest trendy. Nosze coś bo mi się to podoba. A taki Che mi się nie podoba, bo jak się moze komunista podobać....
Podobnie jest z tymi koszulkami, ich treść mi nie pasuje, jednak co innego tolerancja, którą promują. Tyle, że dla mnie tolerancja to nie to samo co pochwalanie. Dla mnie homoseksualizm jest zły i mnie razi. Tyle, że szanuje drugiego człowieka i nie rzuce go w głowę kamieniem za to, że zamiast z kobietą całuje się z mężczyzną.

no to narazie tyle, może jak temat pójdzie do góry to jakaś poważniejsza dyskusja powstanie.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”