Jakim prezydentem będzie Lech Kaczyński?

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 15 kwie 2006, 20:58

Trochę od tematu odeszliście, ale lepsze to niż nabijanie jak w innych tematach.

Radio Maryja - problem wg mnie tylko i wyłącznie Kościoła Katolickiego - Glempa. Dla normalnego człowieka, nie ma problemu. Tak jak ktoś oglądał Big Brothera drugii mówił, że to zły program, ale jeden i drugi miał pilota i mógł zamiast tego oglądac cokolwiek innego. Tak samo z "Imperium Ojca Rydzyka" nikt nas nie zmusza do słuchania tego. Oczywiście żadnych przywilejów nie powinni mieć, ale tym bardziej nie powinni tracić koncesji. W Anglii jest odpowiednik KRRiT, ale zajmuje się tylko i wyłącznie przydzielaniem pasma na którym dana telewizja czy radio ma nadawać. Tylko takie obowiązki mają, jak dla mnie u nas też tak mogło by być. Co do tego, że Radio utrzymuje się ze składek słuchaczy to, chyba dobrze jak dla mnie nawet lepiej niz z reklam. Ludzie płacą tam własne pieniądze i to ich decyzja, robią z pieniedzmi co chcą.

Natomiast jeśli chodzi o naszego Prezydenta to niezawiele widze plusów w tym jego działaniu. Idea, że on też (tak jak poprzednik) będzie prezydentem wszystkich Polaków raczej śmieszna. Bo jak może być tak, skoro z jego wypowiedzi tak jak z ust brata bije niemal pogarda dla tych co głosowalii na PO. Skoro PO jest winne wszystkiemu, to winni są ich wyborcy czyli np ja - chodz mój kandydat akurat się nie dostał.
Afera z Jaruzelskim, to kompletna kompromitacja. Pomijam fakt, że sam jako prezydent nie podisał bym żadnego orderu dla Pana Jaruzelskiego. Jednak to, że najpierw się podpisuje (z zamknieymi oczami?), potem się mówi, że to pomyłka to nie wygląda profesjonalnie. A przecież to miała być profesjonalna prezydentura, taka której nie powinniśmy się wstydzić. Troche mu trzeba jednak oddać, nie bełkocze tak strasznie jak Marcinkiewicz. No więcej mi nie przychodzi na myśl w tej chwili.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”