Eliminacje MŚ 2026 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Eliminacje MŚ 2026 (zbiorczy)

Post autor: HMK » 20 mar 2025, 23:15

Tak sobie zerknąłem na poszczególne grupy, jakieś możliwości i kto może się na ten Mundial dostać.
Ameryka Północna: Kostaryka, Panama, Jamajka
Zakładając, że nie będzie żadnych niespodzianek, a pewnie będą. Wziąłem trzy (chyba) najsilniejsze kadry, tak mi się wydaje, bo Kostaryka coś tam znaczyła, Panama niedawno grała, a Jamajka kogoś tam naturalizowała. A jak nie oni to Kurakała i Surinamy tego świata vamos
Ale tutaj jeszcze trzecia runda do rozegrania, więc nic pewnego/
Azja: Iran, Uzbekistan, Korea Południowa, Jordania/Irak, Australia/Arabia i jakaś dwójka z baraży. Jakieś meteoryty się pojawią, ale to było do przewidzenia #teamuzbekistan, nowa kadra do kibicowania
Afryka: Egipt, Sudan (xD)/Senegal, Benin/Rwanda (XDDDD), WZP/Kamerun, Maroko/Niger (<33333), Gabon/WKS, Mozambik(xD)/Algieria, Tunezja, Madagaskar/Ghana
Tutaj to już wyższy level jak tym Beninom i Mozambikom przyjdzie rywalizować z jakąś Brazylią.
Ameryka Południowa: Argentyna, Urugwaj, Ekwador, Kolumbia, Brazylia, Paragwaj
Oceania: pewnie Nowa Zelandia

Europy nie rozpisywałem, bo będzie pewnie z 2 świeżaków, a o poziom reszty nie ma co się bardzo martwić

Wesoły to będzie Mundial, faza grupowa to będzie hardskip jakiś, gdzie prawdziwa gra się zacznie dopiero od 1x8, ale dla tych słabszych kadr to fajna przygoda, niech grają jak wywalczą normalnie awans w elimkach, ja mimo wszystko nie jestem zwolennikiem tego rozszerzonego formatu.

Czekam tylko na awans Nigru i mecz z Niemcami gdzie ci pierwsi będą gospodarzami, rozwinięcie skrótu na scoreboardzie zostawiam wam : )))

Wróć do „Piłka nożna na świecie”