Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: Mr.Chris » 29 mar 2025, 11:41

Przema pisze:
29 mar 2025, 11:23
Idea jest taka że jak nie korzystasz z auta to je ładujesz, dlatego chociażby pod Lidlami i Biedronkami stają takie stacje. Uważam że jak do jeżdżenia po samym mieście to takie auto jest idealnym rozwiązaniem.
Spojrzałem na mapę i niby całkiem tego sporo u mnie w mieście, ale punkty na mapie to jedno, a ilość stacji w punktach, to drugie. Jakby tego było mało, trzecim czynnikiem jest dostępność :D dwie takie stacje posiada Lidl do którego raz na dwa tygodnie zdarza mi się zajechać. Od kilku miesięcy stacje ma nieczynne z powodu awarii. Duże galerie mają po kilka stacji i właśnie zawsze jak w Ikei jestem, to ładuje się parę samochodów. Dla mnie to trochę abstrakcja z tego względu, że moje zakupy, to zawsze wejść, zapakować koszyk i wyjść. 15min poza godzinami zakupowego szczytu i nara.
Przema pisze:
29 mar 2025, 11:23
Z czasem będzie łatwiej ładować, bo przepisy się zmienia a wraz z nią infrastruktura będzie po prostu musiała nadążyć.
Przema pisze:
29 mar 2025, 11:30
To wszystko szybko się zmienia, już teraz pojawiają się baterie które będą dorywnywac zasięgiem spalinowym samochodom a w niektórych przypadkach pewnie nawet je przewyższa. Będzie efekt skali to i koszty regeneracji samych baterii będą inne. Będę miał czas to też sobie popatrzę o jakich kwotach teraz mowa i w przypadku jakich aut i jakich baterii, bo to też robi różnica, możliwe że te kwoty które padły wyżej to jakieś ekstrema w dodatku niekoniecznie aktualne, ale to do sprawdzenia:)
Tu się jak najbardziej zgadzam. To segment, który ma około 20 lat dopiero.

Wróć do „Hyde Park”