Tiszert dla wolności

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post autor: Chlopaczek » 17 kwie 2006, 23:38

Polityczna?

Ja nosze ta koszulke i czuje sie w niej bardzo dobrze.Czekam az bedzie cieplej to swobodnie sie w niej zaprezentuje bo do tej pory musialem ja wkladac na bluze z dlugim rekawem.

Koszulki sa zrobione z wysokiej jakosci materialu.Polecam :)

Bellus alez ja Ci powiem.

Koszulki pokazaly ze wolnosc slowa w Polsce jest ograniczana.Zostaly zdjete z wystawy na ktorej mialy byc zaprezentowane.Zdjete pod naciskiem kosciola.Helsinksa fundacja dla wolnosci po tym fakcie wycofala cala wystawe na znak protestu.

Akcja jest jak najbardziej na miejscu szczegolnie w naszym kraju.Te koszulki nikogo nie obrazaja pokazuja tylko ze sa w naszym spoleczenstwie rowniez jednostki "inne" takie ktore nie mysla albo nie sa "poprawnie politycznie".To jawny gest solidaryzowania sie z takimi osobami.Ale mimo tego ze nie obrazaja nikogo jak juz wspomnialem sa i tak atakowane przez roznego rodzaju instytucje ktore stoja na szancach w obronie "moralnosci".Albo instytucje ktore uwazaja ze maja monopol na moralnosc (chyba wiadomo o kogo chodzi).

Bylem pewny ze nie zrozumiesz cala akcje Twoja niechec w stosunku do np. homoseksualistow jest doskonale widoczna.Niechec i arogancja bo nie wiesz nawet jak sie pisze poprawnie slowo lesbijka.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2006, 23:45 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”