pilkanozna.pl pisze:Marcinem Burkhardtem, pomocnikiem Legii Warszawa, interesuje się świeżo upieczony mistrz Szkocji Celtic Glasgow - poinformował "Dziennik".
22-letni piłkarz był już kilka razy obserwowany przez skautów Celtiku i za każdym razem robił na nich bardzo dobre wrażenie.
Transfer Polaka będzie możliwy jeśli z Celtiku odejdzie Bułgar Stilian Petrow, który ma ofertę z Evertonu.
onet.pl pisze:Burkhardt oczarował wysłannika Lens
Na meczu Wisły Płock z Legią Warszawa (0:1) pojawił się Pierre Foissac, wysłannik francuskiego RC Lens, który przyjechał do Polski w poszukiwaniu młodych i szybkich napastników - pisze "Przegląd Sportowy".
Francuz chciał przyjrzeć się grze Ireneusza Jelenia i Dawida Janczyka. Obaj jednak nie zagrali. Wysłannik Lens nie zmarnował jednak czasu, bowiem w oko wpadł mu pomocnik Legii Marcin Burkhardt.
"Ten zawodnik myśli na boisku. On już wie, co zrobi z piłką, zanim dostanie podanie. Rozgląda się, wybiera najlepszą możliwość. Duża inteligencja, świetna technika. Numer dziesięć gra jak dawny rozgrywający. Elegancko, jak Michel Platini. Bardzo mi się podoba" - mówił po meczu.
No no nieźle. Dopiero 11.19 a juz 2 newsy o zainteresowaniu Burym. Swoją drogą sam nie spodziewałem się, że ten zawodnik po jego alkoholowych aferach wróci w tak krótkim okresie do formy. Osobiście nie oglądam meczów Legii ani zadnego innego Polskiego zespołu bo nie mam C+ ale sądząc po opisach to musi on grać naprawde dobrze. Ciekawe kto następny się zainteresuje
Ja mu życze powodzenia !