Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1960

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: 1234 » 20 kwie 2025, 12:56

futbolowa pisze:
19 kwie 2025, 18:46
Enjo pisze:
19 kwie 2025, 18:30
Skacze po kanałach, widzę w 11 żużel.

Nie ma bardziej bezsensownego sportu. Jadą minutę, po czym jakiś wywiad, komentatorzy dupcza o sałatce jarzynowej, 10 minut mija, leją wodę, ktoś coś ustawia, mija znowu czas.
Wyjeżdżają kolejni, jadą kolejni minutę i znowu przerwa i to samo co wyżej.

Nie wiem jak można to oglądać.
Dla mnie żużel jest super przede wszystkim na żywo. Lubię atmosferę stadionową; ludzi, których spotykasz w tym samym miejscu od 30 lat; zapach (niestety już mocno ograniczony), wspólny czas z rodziną. Myślę, że czują to przede wszystkim ci, którzy są z żużlowych miast i po prostu zasmakowali całej tej otoczki.
W Szczecinie nie ma i nigdy nie było żużla. To też u nas nikt tego sportu nie rozumie, ale są tacy którzy jadą godzinę drogi do Gorzowa żeby to oglądać. A najlepsze, że Zmarzlik pochodzi ze Szczecina (według wikipedii) w którym nie ma żadnych tradycji żużlowych.

No ja raz w życiu byłem na meczu żużlowym. Ponad 2h się tam siedzi, biegów jest bodajże 15 i każdy trwa około minutę czy nieco ponad. Mamy więc 15-20 minut realnych zawodów a cała reszta czasu to jakieś zapychacze. Krzesełka ujebane od pyłu, hałas, smród. Jak to można lubić? :mrgreen:

Wróć do „Hyde Park”