No u nas niestety lub stety się to zmieniło... U nas z każdym rokiem mam wrażenie,że ludzi co raz mniej..I te czasy kiedy pękał szwach jest tendencja wyraźnie zniżkowa...Obecnie osiedle hm. emerytów sam do młodych już nie należę,ale widok braku ludzi wśród młodzieży jest-był w ten weekend przerażający...Dzisiaj choć był odpust parafialny też nie przyciągnął całego kościoła...coco pisze: ↑21 kwie 2025, 17:20U nas na święta kościoły pękają w szwach, na rezurekcji było tyle ludzi ze nawet przed kościołem ciężko było znaleźć miejsce żeby stanąć swobodnie.ddemon pisze: ↑21 kwie 2025, 14:18Tu nie chodzi o sterowanie,po prostu chrześcijaństwo na świecie czy w naszym kraju zanika,ludzie odwracają się od kościoła,wiara u ludzi jest mniejsza..Z czego to wynika? Inne religie,zbyt duża nagonka na kościół pedofilie, kasa na Rydzyka itd..
Nie wiem jak u Was,czy chodzicie,ale u mnie na niedzielną mszę- połowa kościoła max 3/4 zapełniona i to nawet w okresie świątecznym...
Ciotka z okolic Mrągowa podczas rozmowy telefonicznej powiedziała że u nich było tak samo. W dodatku pełno młodych ludzi z dziećmi jak i samych dzieci. Jest duch w narodzie.