Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 140

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Devourer » 25 kwie 2025, 12:48

Jak dla mnie Stanowski dobrze określił, że wśród kandydatów nikt nie jest formatu prezydenckiego. Mentzen też wypadł mocno przeciętnie, a klepanie za każdym razem, że ma najwieksze szanse na wygraną z Trzaskowskim w drugiej turze było żenujące. Nawet jak Brauna posłucha się dłużej, to mimo pieknej polszczyzny w duzej mierze klepie te same długie zdania. Hołownia kojarzy mi się ze smerfem Ważniakiem, czego to by nie zrobił, tyle że jest już ponad rok w rządzie i nic z tego nie wynika. I jeszcze popiera prohibicję.
Nawrockiego muszę obejrzeć w kanale Zero, bo podobne lepiej wypadł niż debatach, aby wiedzieć czy warto będzie iść na drugą turę i czy koniecznie trzeba poprzec Mentzena przeciwko niemu w pierwszej.
Jakubiak też ciekawy, nienajgorzej wypadł w tych debatach, mozę nie buduje takich ładnych zdań, ale nie ma wyuczyonych schematów i mówi bardziej od siebie. Z drugiej strony za bardzo proPiSowy, i ma głupie pomysły typu bykowe. Ale musze obejrzeć całość u Stanowskiego.

A co sądzicie o Bartoszewiczu ? Przed kandydowaniem zrobił jakąś popularność w internecie z wypowiedziami o Ukrainie. Z drugiej ktoś wyciągnął jego poparcie dla szczepień covidowych. U Jaruzelskiej widziałem tą debatę z Braunem - straszny megaloman - świecie przekonany, że jest świetnym negocjatorem, łowcy talentów mu znajdą najlepszych fachowców do kancelarii, i za 5 lat będziemy imperium z własnym lotniskowcem :mrgreen: .

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”