Polacy na świecie

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2062
Kibicuję: Manchester United

Polacy na świecie

Post autor: Mr.Chris » 02 maja 2025, 15:51

DDK pisze:
02 maja 2025, 15:40
To się tak tylko mówi. Im większa kasa tym większe potrxeby.
Cóż. Też to wielokrotnie powtarzałem, aczkolwiek nie jeden piłkarz już odrzucił dużo lepsze oferty z Arabii. Wszystko zależy od charakteru. Ja odrzuciłem kiedyś awans i podwyżkę, która by mnie wpieprzyła w dużo większy stres i przymus bycia pod telefonem 24/7/365, więc wiem, że i tu niekoniecznie bym poleciał na kasę. Ale wiadomo, wszystko ma swoją cenę. Co innego też bym mówił, gdyby Piątek nie miał już szansy na dalszy krok w karierze i był 35 latkiem kończącym karierę. Jemu jednak zostało jeszcze nawet 5-6 lat gry, jeżeli będzie się dobrze prowadził i podejmował dobre decyzje. Anyway, w Turcji ma bardzo dobrą renomę i jeżeli nie ma lepszych ofert, to jak najbardziej warto rozważyć 3-4 krotną podwyżkę w Arabii, ale jeżeli by to nie była aż taka różnica i ma szansę na awans sportowy (drużyna turecka grająca w europejskich pucharach), to wtedy nie jestem pewien, czy Arabia jest taka oczywista.
DDK pisze:
02 maja 2025, 15:40
Poza tym weź też pod uwagę stres związany z piłką, dodatkowe profity, pogodę itd.
Z jednej strony Turcja jest bardziej stresująca pod względem trybun, ale z drugiej w Arabii masz masę restrykcji, które wpływają na życie codzienne piłkarza jak i rodziny. Pogodę natomiast zdecydowanie wybieram turecką niż arabską ;)

Wróć do „Piłka nożna na świecie”