Mimo iż Sunderland to mój ulubiony klub w Anglii, to z awansem lepiej jeszcze nie szarżować. Trzeba przyznać, że nie są jeszcze gotowi. Skład jest bardzo młody, większość chłopaków nie jest jeszcze na odpowiednim poziomie, byłoby ich szkoda. Klub ma nowego właściciela, widać ciekawy pomysł na drużynę, niech jeszcze się umocnią sezon i można atakować.
Coventry City to bardzo ciekawa ekipa. Klub od kilku lat idzie krok po kroku do przodu. Chyba są przygotowani bardziej niż Sunderland, chociaż mają w sobie trochę nieprzewidywalności i czasami wtopią coś w dziwny sposób. Drużyna jest dość mocna, agresywna, mają pewną stabilność w składzie. Po części są gotowi postawić kolejny krok, parę transferów i może, może. W klubie są dość spore ambicje.
Spoiler:
Sheffield United to oczywiście jest drużyną na awans. Mają ogranie, wielu zawodników prezentuję odpowiedni poziom, część już jest gotowych na Premier League. Jest chyba najlepszy bramkarz ligi Michael Cooper, solidna obrona, linia pomocny Viní Souza czy Gustavo Hamer to top ligowy, brakuję jedynie bramkostrzelnego napadziora. Na PL to pewnie i tak za mało, ale jakości mają najwięcej.
Nie wiem jak Bristol City.
Serce mówi Sunderland, rozum Sheffield United, nieprzewidywalność Coventry City, więc przypuszczam, że awansuje Bristol City. Czyli tak naprawdę nie wiem kto.
Tak nawiasem, to playoffy Championship to chyba moja ulubiona część futbolu.