Jasne ale to wyrzućmy z systemy dopłaty do emerytur dla górników, sędziów, służb mundurowych itd bo to zżera spora ilość kasy odkładanejDelpiero14 pisze: ↑07 maja 2025, 22:37Problemy z dzietnością problemami z dzietnością ale jakim prawem państwo chce zmusić mnie do tego jak żyć (w tym przypadku do posiadania dziecka co jest potężną odpowiedzialnością i zmiana w życiu) i nakładać jakieś podwójne podatki? Nie mam partnerki i co, mam na szybkości kogoś znaleźć i powiedzieć „ej zróbmy sobie dziecko żeby nie płacić bykowego”? Poza tym nie każdy chce nieść dzieci i nie każdy również się do tego nadaje.
Przecież gdyby takie bykowe faktycznie weszło w życie to cała emigracji młodych singli za granicę byłaby potężna. Wtedy dopiero byłby płacz.
A system emerytalny do wyjebania. Zamiast „młodzi jebia na starych” niech każdy odkłada samodzielnie z każdej wypłaty od najmłodszych lat tyle ile uważa, a jeśli odkładać nie będzie to nie będzie miał żadnej emerytury i elo. Proponuje zrzucić trochę odpowiedzialności na ludzi, żeby wzięli przyszłość na emeryturze w swoje ręce.