Wybacz, to co Ty nazywasz ignorancją ja świadomością, to co Ty głupotą ja mądrością. Akcje tego typu śmieszą mnie i będę to okazywał, czy Ci się to podoba czy nie.Chlopaczek pisze:Mialem ladnie odpisac na wypowiedzi tutaj ale post Herr Braun strasznie mnie oslabil.Glupota i ignorancja az z niego bije.
Dlatego wkleje to co jest na stronie glownej Tiszert dla wolnosci.Moze to pomoze niektorym zrozumiec pewne sprawy (na Braun nawet nie licze po tym tekscie ze jak Helsinska to niech martwi sie o wolnosc w Finlandii - masakra)
Być może na te tendencyjne pytania odpowiedziałbym zgodnie z Twoimi sugestiami. Tyle, że nie bardzo widzę związek z tematemChlopaczek pisze:Rozejrzyj się wokół. Czy nie ma spraw, wokół których przechodzisz obojętnie? Czy nie unikasz pewnych tematów tylko dlatego, że są "zbyt śmiałe" lub "niewygodne"? Czy wszyscy, którzy żyją obok ciebie są traktowani godnie i sprawiedliwie? Czy tolerancja nie jest pustym hasłem wyrażającym w najlepszym razie obojętność wobec słabszych?
O jakich tematach mówisz?Chlopaczek pisze:A przecież w nowoczesnym świecie nie ma już miejsca dla społeczeństw zamkniętych, w których Innych spycha się na margines. Szacunek dla drugiego Człowieka, dla jego człowieczeństwa - niezależnie od tego, jakie wartości wyznaje i do jakiej grupy należy - jest podstawą i zarazem najsilniejszą miarą demokracji. Czy potrafimy w Polsce sprostać tej zasadzie? Czy przestrzegamy i bronimy konstytucyjnych praw do wolności wypowiedzi, swobody religii czy równości wobec prawa? Niestety nie zawsze. Rzadko w ogóle otwarcie rozmawiamy na te kontrowersyjne tematy.
Poza tym widzę że jesteś idealistąTo dobrze, jeśli wszyscy napędzający tego rodzaju akcje mieliby czyste zamiary zapewne nie byłoby większego problemu
A jednak jestem innego zdania. Na pewno nie przeczytasz tego w założeniach tejże akcji ale promocja pedalstwa jest wyraźna. Tego typu lewicowe 'inicjatywy' pod płaszczykiem tolerancji i równości próbują przekonywać społeczeństwo do akceptowania pederastii i inych tego typu wynturzeń. Oczywiście zapewne będziesz kwestionował sposób w jaki nazwałem homoseksualizm, ale takie jest moje zdanie, którego nie wyrażam językiem poprawności politycznej. Przykro mi.Chlopaczek pisze:Co za bzdura.Naprawde az przykro takie rzeczy czytac.Nie trzeba miec duzo wyobrazni zeby dostrzec ze ta akcja nie ma na celu "reklamowania pedalow".
Otóż sądzę, że to dość optymistyczny pogląd. Potrafię sobie wyobrazić mnóstwo innych postaci, które możnaby lansować na koszulkach. Potrafię sobie wyobrazić jeszcze więcej powodów dla których można by ich umieszczać na koszulkach. Wybrano Che, częste są też czerwone gwiazdy, pojawia się Lenin. Przypadek?Krzysztof Jarzyna pisze:Co do wizeruku Che na koszulkach to naprawde nie doszukiwalbym sie jakichs glebszych idei czy tez przeslanek. Po prostu ktos chcial zrobic kase i wymyslil sobie ze da akurat Che.
O ile się nie mylę, to mamy wolność słowa (nie kwestionuj proszęChlopaczek pisze:Zacznijmy od jednej podstawowej sprawy.Kto dal kosciolowi "pelne prawo" do wypowiadania sie w kwestiach moralnych?
Ach, Skandynawia! Kraina mlekiem i miodem płynąca.Chlopaczek pisze: O jakiej Europie mowisz?O Polsce i?Bo taka Skandynawia jest mocno zlaicyzowana i nie ma mowy o jakiejs "moralnosci chrzescijanskiej" bo tam doszli do slusznego wniosku ze moralnosc nie jest wymyslem kosciola.
Chlopaczek pisze:chwalac wartosci ktore "dal" nam kosciol trzeba zwrocic uwage ze dal nam tez antysemityzm i homofobie.
Czasem cel uświęca środki... Choć takiego nawracania o jakim mówisz do końca nie popieram.Chlopaczek pisze:Inna sprawa jak sie te moralne wartosci chrzescijanskie wdrazalo w calej Europie.Niezwykle moralnie...
herr_braun pisze:Wiem, że to nie do mnie, ale odpowiem, choć zapewne wprawię Cię w osłupienie i niesmak. Jestem za dyskryminowaniem homoseksualistów. Nie miałbym nic ( no może prawieChlopaczek pisze:Udajesz ze nie wiesz jak homoseksualisci sa dyskryminowani prawda?) gdyby siedzieli cicho, uznali, że Bóg ich pokarał (choć też w to do końca nie wierzę, aby była to choroba wrodzona). Ale nie. To jest powód do dumy. Twierdzisz, że w Polsce żądzi Kościół. I bardzo dobrze, bo jeśli do władzy dojdzie SLD lub inne temu podobne partyjki to mijesce Kościoła zajmie i tak potężne już dziś pedalskie lobby!
I jeszcze krótka refleksja o samym 'Tiszercie dla wolności'. Sądzę że jest to prymitywna prowokacja. Najpierw za jakieś (ciekawe czyje) pieniądze produkuje się wyzywające koszulki (np. 'miałem pochwę'