ale mi o Kaczyńskiego chodziło;)bellus pisze: Nie sapie, nie smarka, nie mlaska, on bełkocze. Wypowiada się niegramatycznie, jest mało medialny (to jeszcze bym przecierpiał), nie potrafii ocenić kiedy co jest odpowiednie np: "panie Łukaszenka..." do tłumu dziennikarzy, na środku ulicy wypowiada się premier poważnego państwa.
skoro coś podpisuje własnym nazwiskiem to musibellus pisze:To akurat głupi argument. Pisałem o tym wcześniej, na liście było wiele nazwisk. A to nie była ustawa jakaś znacząca. To jest punkt, żeby się przyczepić już na siłę. Prezydent nie musi czytać wszystkiego...
ale mi też się podobało,śmiałem się.A że czasem nie zgadza się z rzeczywistością to się zgodze:)bellus pisze:Wielokrotnie byłem na wykładach Korwina - Mikke, za każdym razem mi się podobało. Nigdy mnie nie przestraszył. On ma ciekawy punkt widzenia, wskazuje dużo rzeczy, które niekoniecznie są zgodne z ogólnym obrazem rzeczywistości. Jednak dla dobra UPRu powinien odejść w cień.
My,ludzie młodzi nigdy się nie dowiemy jak było naprawde. Jedni historycy piszą tak, a inni inaczej. Sprawę gen.Jaruzelskiego powinien roztrzygnąć sąd ostateczny jeśli istnieje,chociaż jak już coś to twój wyrok byłby chyba najbardziej ,,ludzki"bellus pisze:Nie wiem czy to jest ironie czy nie. Z góry przepraszam za deprecjonowanie twojej babci. Wybacz, ale chyba profesorowie, doktorzy, ludzi którzy lata spędzili na czytaniu akt panstwowych i analizie innych źródeł historycznych lepiej wiedzą jak historia wyglądała niż twoja babcia.