HSV (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

HSV (zbiorczy)

Post autor: Tennessee » 11 maja 2025, 1:46

Jest awans! Wypada odświeżyć wątek.

Piękna jest to drużyna, a wiem, że stać ich na więcej.
W sezonie jak zwykle było sporo problemów, to jest coś co charakteryzuje klub HSV w ostatnich latach. Te siedem lat na zapleczu bundesligi dostarczyło to co futbol ma dostarczać, czyli emocję, niesamowite emocje, zwłaszcza w końcówkach sezonu.

Moje ulubione HSV to ta ekipa prowadzona przez Tima Waltera, tam było piękne granie, a ofensywa działała na bardzo dużym ryzyku. Nie mogę przeboleć, że oni wtedy nie awansowali, to pewnymi chwilami była niesamowita przyjemność z oglądania. No ale koniec końców udało się teraz, po długim czasie ale jednak.

Teraz trzeba wygrać ostatnie spotkanie sezonu, przeciwnikiem jest Greuther Fürth, a później trochę odpoczynku, oczywiście nie w gabinetach. W drugiej połowie czerwca będą wybory na prezydenta HSV, jest sporo kandydatów, takim poważnym ponoć Felix Magat.

HSV w bundeslidze to coś wspaniałego, najbardziej czekam oczywiście na Nordderby i zasrany Werder Bremen. :twisted: Ostatnie spotkanie to porażka 2:3.

Już czekam na kalendarz. Tak sobie jeszcze pomyślałem, że kto by dał wiarę, że w siedemnastu(?) latach kibicowania HSV najbardziej mnie ucieszy awans z 2.bundesligi. :)

Wróć do „Niemcy”