Zlatan Ibrahimovic

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Marq » 20 kwie 2006, 16:55

'Jako tako' zapewnił nam scudetto.
Tego bym nie powiedział. Bo gdyby Zlatana nie było a grał by Del Piero to jestem pewny że Scudetto i tak by było nasze. Alex w każdym sezonie strzela ponad 10 bramek i do tego świetnie rozgrywa.
Za to jest niewielu napastników od niego lepszych.
Lepszych to jeszcze zależy co przez to rozumiesz. Bo jeżeli chodzi o skuteczność to jest wielu..wielu lepszych.
Na światowym poziomie grał w Ajaxie i pierwszym sezonie w Juve. Co prawda teraz jest w słabszej formie, ale skreślając go popełniasz błąd.
W Ajaxie nie grał na swiatowym poziomie. Grał dobrze, ale światowy poziom to jest Henry, Eto'o, a Zlatan jak dobrze pamiętam w Ajaxie strzelał w sezonie koło 12 goli. A w Juve grał w pierwszym sezonie świetnie i sam sobie wmawiałem że mamy najlepszego piłkarza świata, ale teraz zdanie zmieniłem..
Henry został sprzedany bo nie pasował do koncepcji Ancelottiego. Poza tym grał słabo.
Trenerem był wówczas Ancelotti i się nie dziwie że taki słaby(według mnie) trener nie potrafił dostrzec potencjału jaki w nim drzemie. Gdyby trenerem był wtedy Lippi może by się wszystko troche inaczej potoczyło i mieli byśmy dziś francuski atak.
Zaś Zlatan jest kluczowym zawodnikiem u Capello i też gra słabo. Sprzedany nie zostanie, tylko dlatego, że TY widzisz w jego miejscu Del Piero.
Zlatan może i jest kluczowym zawodnikiem ale z tej roli nie wywiązuje się nawet w 10%. A Del Piero się już starzeje i wątpie żeby za kadencji Capello wrócił do pierwszej 11. Są tacy napastnicy jak: Suazo, Tavano czy też fenomenalny w tym sezonie Huntelaar z Ajaxu i są oni według mnie lepsi od Zlatana i z chęcią bym któregoś z nich widział zamiast szweda w przyszłym sezonie.

Wróć do „Wracając Do Meritum”