Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: piotrcies » 19 maja 2025, 1:25

Bawi mnie to przekazywanie poparcia, jakby elektorat był workiem kartofli i można było sobie go przerzucać między kandydatami. Hołownia powiedział, że oddaje Trzaskowskiemu i już ten może sobie nieco ponad 4pp dopisać do swojego dorobku. No kurde nie xd

Mentzen zapowiedział, że kogoś wskaże, ale przytomnie dziś niczego nie ogłaszał i przypominał, że wyborcy są samodzielni i zdecydują, czy i na kogo zagłosować. Zandberg w ogóle odciął się od przekazywania poparcia, Biejat też nie "oddaje" swoich głosów. I to się chwali, tylko Hołownia zachował się jak typowa przystawka, bo jeszcze niedawno twierdził, że nie "przekaże" poparcia, dopóki nie wyjaśni sprawy Akcji Demokracja, a dziś szybciutko poparł Trzaskowskiego. Jeśli kogoś w tej polskiej polityce nie szanuję, to Hołownia jest w topce takich osób.

Mnie najbardziej śmieszy, że SR się zesrali, że Zandberg i Biejat nie poparli Trzaskowskiego. To jest w ogóle zabawne i fajnie ktoś dziś zauważył, że do prawej strony będą się łasić, a od lewej to wręcz wymagają i brak poparcia traktują jako niesubordynację. Tzn. nie mówię tu o samym Trzaskowskim, ale ta cała jego świta z Lisami na czele to taktuje centrowych i lewicowych wyborców jako swoją własność, której głosami mają prawo dysponować do woli i przywoływać do porządku, jeśli tylko nie biegną do urn. Ostatnio nawet widziałem wezwania, żeby w pierwszej turze nie głosować na swoich kandydatów, tylko od razu poprzeć Trzaskowskiego xd Sekta.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”