johny batonik pisze: ↑20 maja 2025, 13:27Ja jeszcze wrócę do komunikacji miejskiej. Korzystałem we Wrocławiu, kupiłem auto i nawet jeśli stoje w korku to wolę siedzieć w klimatyzowanym aucie niż w obsranym autobusie czy tramwaju z wątpliwej jakości higieną ludźmi. Osoby, które mówią, że komunikacja > auto albo są biedakami bez auta, albo biedakami z autem, którego nie potrafią utrzymać i jak mają do przejechania 1km tramwajem to wychodzi im taniej.
Kto mieszka we Wrocławiu ten wie jak to wygląda. Nie ma dnia bez kolizji tramwajowej, nawet powstał fanpage, który liczył dni od ostatniej kolizji. Aby komunikacja była sprawna to przede wszystkim drogi powinny mieć minimum 3 pasy, z czego jeden buspas. We Wrocławiu masz gówno, a nie drogi i stoisz w korku autobusem tak samo samo jak autem.
To nigdy się nie zmieni bo trzeba by było zaorać całą infrastrukturę miasta i dodać po jednym pasie, albo przerzucić tramwaje z ulic. W niezłej bajce żyjecie wierząc w projekt komunikacji zamiast auta.
Krócej by było napisać, że Tobie auto do funkcjonowania jest niezbędne, a nie tworzyć ten bezsensowny wysryw nie uwzględniający potrzeb innych ludzi.