Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Kluchman » 25 maja 2025, 12:28

Nie dorabiałbym tu jakichś teorii, że oto lewica się odwróci. Po pierwsze dlatego, że wiedzą, jaka jest alternatywa. Po drugie jakieś 95% ludzików wie co zrobi 1 czerwca bez względu na swoje poglądy i dalszy przebieg wydarzeń. Reszta jakoś tam się dzieli na dylemat "iść czy nie iść i czy ewentualnie oddać głos nieważny". Tych, którzy naprawdę się wahają między Rafałem a Karolem jest raczej malutko. Naprawdę jesteście sobie w stanie wyobrazić kogoś, dla kogo nadal to jest 50/50 w kwestii tego, na kogo zagłosuje? Ja nie bardzo, tu gra się toczy o mobilizację elektoratu.

Wczorajsza zagrywka była mocna pod względem wizerunkowym (niektórym mógł się zburzyć wizerunek tęczowego Rafałka bez poglądów hehe). Nie tyle chodziło o przekonanie do siebie wyborców Mentzena co o osłabienie ich determinacji do głosowania "byle nie Trzaskowski". Do pewnego stopnia mogło się udać, choć to się okaże. A wielkiego płaczu na lewicy nie widzę. Przeważa raczej zadowolenie z przebiegu wydarzeń, ale też w sumie nie obserwuję w social mediach zbyt wielu dyktatorów tego, co mam myśleć. ;)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”