Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: masacra » 27 maja 2025, 2:31

Znudziło mi się
Dlatego
Masz rację :) @Chlopaczek

A tak serio serio.
To i tak nie ma sensu bo nie zgadzamy się co do wiarygodności Onetu. Wg mnie to już dawno przestało być rzetelne źródło informacji w sprawach polityki krajowej. A jak pojawia się na nim artykuł oparty o rewelacje 'anonimowych informatorów', sygnowany nazwiskiem Harlukowicza (serio, może tier niżej w skali cringowych postaci polskiego dziennikarstwa od Tomasza Piątka XD), to automatycznie zapala się czerwona lampka. Za dużo razy już pojawiały się na tym portalu artykuły, które po czasie okazywały się być wyssanymi spod brudnego paznokcia historyjkami.
Ale tak naprawdę, uczciwie przyznam, nie wiem jak było. Być może Nawrocki rzeczywiście sprowadzał te kurwy do tego hotelu. Wykluczyć tego nie wykluczam, bo generalnie tych polityków to nie ma co przesadnie bronić. Po prostu nie podchodzę bezkrytycznie do rewelacji onetowsko-tefalenowskich, bo nie trzeba być bystrzacha z mensy żeby zauważyć że te media już dawno opowiedziały się po jednej stronie sporu politycznego w Polsce.
I tak jak nie ma po co przesadnie analizować rewelacji jakie pojawiają się w TV Republika czy na portalu wPolsce.pl (chociaż czasami zdarza im się napisać prawdę), tak samo warto z dystansem podejść do informacji Onetu czy TVNu w których atakują konkurentów politycznych (chociaż czasem uda im się nienazmyslac). Generalnie jedni drugich warci (chociaż wiadomo, Onet i TVN są ładniej opakowane).

A w tej konkretnej sprawie pojawia się jeszcze wątek ABW.
I jeśli już muszę sobie wybrać w co wolę wierzyć, to wybieram ta wersję, że to ABW wykonała swoją robotę rzetelnie, gdy sprawdzała Nawrockiego 15 i 10 lat temu. A nie to, że (tym razem, dla odmiany) rzetelnie wykonali swoją robotę Harlukowicze tego świata XD
Tym bardziej, że ABW nie miała wówczas żadnych powodów aby go wybielac. A u Harlukowiczow znalazłoby się parę powodów żeby Nawrockiego dzisiaj oczernić.

Ale to tak jak już pisałem wcześniej. Każdy wierzy w to co mu wygodnie ;)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”