Ogólna dyskusja o polityce cz.2

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: MarcinW » 27 maja 2025, 9:38

masacra pisze:
27 maja 2025, 9:23
MarcinW pisze:
27 maja 2025, 8:46
Tylko do „kawałeczka” się odniosę, bo nie szczególnie mam ochotę tracić czas, ale jako, że jedyny argument jaki macie w stosunku do Nawrockiego to te że został zweryfikowany. To powiem coś czego żaden przedstawiciel rządu nie powie bo zostanie to wykorzystane przeciwko niemu. Otoz ta weryfikacja to jest obecnie żart a kilkanaście lat temu to był jeszcze większy żart. Wyglądało to mniej więcej tak że sprawdzano typa po rejestrach w szczególności krajowym systemie informacji policyjnej no i robiono wywiad np. przez dzielnicowego. Tyle. Możecie sobie wyobrazić że ten wywiad dzielnicowego to staranny nie był. Obecnie wrzuca się także ludzi na bęben, to jest przeszukuje internet za pomocą stosownego oprogramowania. I teraz najważniejsze gdyby zweryfikowano go należycie to już na ustawkach do których się przyznał poleciałby definitywnie. Tyle
Źródło - trust me bro. Tak jest bo ja tak mówię. :witam:
Sorry, stary jak ja napiszę, że wirówka ABW sprawdza człowieka do 3 pokolenia wstecz włącznie, to będzie miało to taka samą wartość. Być może jest tak jak mówisz, a być może nie. To jest po prostu nieweryfikowalne w tym momencie dla mnie ani dla nikogo innego. Więc trzeba uwierzyc Ci na słowo. No chyba nie. :)
MarcinW pisze:
27 maja 2025, 8:46
A przepraszam jeszcze tu ktoś pewnie Masacra kwestionuje wiarygodność onetu. Ok zdanie swoje mieć może, ale jest mały problem. Otoz ta sprawa wychodzi na takim etapie i jest o takim cięższe gatunkowym, że jeżeli Onet nie mislby by bardzo mocnego materiału to po prostu by tego nie publikowali. Czemu? Ponieważ na takich tematach bardzo łatwo można przepuścić całą firmę . To nie jest nic nie znaczącą plotka. Tylko bardzo konkretny zarzut. Gdyby okazał się zniesławiający i Nawrocki by przegrał to nie wypłaciliby się. I właśnie z tego powodu obiektywne media którymi się tu Panowie raczycie typu niezależna nie wyskoczy z żadnym wymyślonym tematem, bo mogą przepieprzyć całą przyszłośc. I dlatego ja nie mam wątpliwości że Onet przeprowadził śledztwo rzetelnie. Po prostu to są przedsiębiorcy i na tym etapie nie ponieśliby takiego ryzyko
Jak ktoś pamięta aferę oświadczeniowa z 2005 roku to się musiał teraz głośno zaśmiać. Nie wiem czy Ty pamiętasz ale jeśli tak, to podziel się z nami jaka straszna kara spotkała Jarucka za doprowadzenie do wycofania się Włodzimierza Cimoszewicza z wyborów prezydenckich. Posmiejemy się wszyscy :)
I to jest rozmowa z tobą.Wyskakujesz z jakąś aferą sprzed 20 lat kiedy system ochrony prawnej dopiero raczkował a zadośćuczynienia były symboliczne z tym co mamy teraz. Zaraz poprosisz o źródło. Już mówią nie dostaniesz żadnego źródła. Natomiast zachęcam do analizy orzecznictwa. Tylko tego polskiego bo mamy system prawny odmienny od tego na wyspach. Tak gdybyś nie wiedział. A co do drugiego argumentu w stylu jak nie mam argumentów to poproszę o źródło to przypuszczam że większość osób na tym forum zna jakiś policjantów. No może nie Ty, ale jednak większość. . Tam czyli w policji także jest praca na materiałach niejawnych i tam także jest weryfikacja. Jeżeli nie wierzycie to podpytajcie kolegaw jak taka weryfikacja wygląda. Proste.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2025, 9:40 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”