Finał Ligi Mistrzów 2024/2025: Paris Saint-Germain FC - Inter Mediolan

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Finał Ligi Mistrzów 2024/2025: Paris Saint-Germain FC - Inter Mediolan

Post autor: HMK » 01 cze 2025, 11:50

Tak człowiek oglądał wczorajszy mecz z dużym trzymaniem kciuków za Interek, ale no tutaj określenie Interek pasuje bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. I choć PSG to bardziej baby projekt patrząc na wiek poszczególnych piłkarzy, a w Interze dominują gracze doświadczeni to wczoraj odbyło się jakieś niespotykane starcie gołej dupy z batem. Nie było odkąd interesuję się piłką podobnego gwałtu w finale (najbliżej to pewnie 4:1 z Juve z 2017, ale tam po prostu była różnica klas, tutaj był jawny gwałt, choć może bardziej stosunek, bo za zgodą Interu) i pewnie prędko się to nie powtórzy, bo o ile zdarzają się kluby z drugiego/trzeciego szeregu w finałach tak czy Inter 2023 czy BVB 2024 pokazali się z dobrych stron, tu wczoraj sam do końca nie ogarniam co się zadziało w szeregach Nerazzurich.
Trochę przykra dla kibiców sprawa, bo ostatnie 5 lat to wygrana klubów wspieranych przez rosyjskiego oligarchę i dwa szejkotwory, jedyny obrońca ostatnich prawdziwych wartości w futbolu i tak wygrał tu najwięcej. Tak że szanujcie wygrywający Madryt, bo możecie mieć gorsze szejkopetrokluby jako zwycięzców. :]
Dobrze, że ten sezon się już kończy, zmęczył mnie strasznie i poza mistrzostwem dla Liverpoolu to praktycznie cała reszta osiągnięć w ligach czy europejskich pucharach to mniejsze lub większe rozczarowanie.
A, i następne 3x LM z rzędu dla RMCF, tak będzie, nie zmyślam.

PS. Tak mnie zastanawia jedno jeszcze, to PSG wygląda mocno, bardzo mocno, ale że futbol niezbyt lubi dominację jednej drużyny, a już takie fajne projekty miał Bayern i City w ostatnich latach tak ciekawi mnie co tutaj się podzieje, bo niezbyt wierzę w dominację Paryżan i seryjne wygrywanie LM.

Wróć do „Puchary Europejskie”