Być może sposób, w jaki sformułowałem to zdanie, jest troszke mylący. Nawet, jeśli większość kibiców np. Lazio reprezentuje poglądy faszystowskie, to na stadionach, widoczne są niewielkie grupy takich kibiców, którzy okazują te poglądy, wywieszają flagi itp. (Dlaczego tak uważam?? W dalszej części mojej wypowiedzi napiszę dlaczego) Takie zachowanie nie ma miejsca w każdej kolejce, w każdym meczu Lazio czy Romy. Jak jest w danych regionach, to już inna sprawa, ale mówimy o stadionach i tym się kierowałem.RzuR pisze:Mówimy tylko i wyłącznie, o wyłamujących się, zazwyczaj niewielkich, grupach kibiców
W żaden sposób tego nie podważam, ale mówiąc 'niewielkie grupy' miałem na myśli kibiców, którzy okazują swoje poglądy na stadionie (bo o tym była mowa), Ty natomiast, nieco uogólniłeś. Normalną sprawą jest, że takie poglądy są reprezentowane przez spore grupy ludzi, są różne organizacje itd... Na stadionach natomiast, kibice nie mogą tego okazywać, gdyż jest to zabronione i karane, kluby z tym walczą, a wyłamują się nieliczne grupy kibiców.RzuR pisze:to są powazne ilosci ludzi,w dodatku-dokladnie wiedzących z jaką polityczną ideologią się utozsamiają...
Wytłuszczone zdanie, nieco nie pasuje do tego tematu. Nie wiem za bardzo co sugerujesz... To, że w regionie ludzie kierują się danymi poglądami, to nie znaczy, że klub też jest faszystowski... Z tego co się orientuję, to we Włoszech faszyzm jest zakazanymowienie ze kluby,a raczej dokladnie KIBICE KTORZY TE KLUBY DE FACTO TWORZA niezwiazane sa we WLoszech z zadnymim polotycznymi wplywami swiadczy o solidnej nieznajomosci tematu...
A pod WP można jedynie podciągnąć kilka niecenzuralnych wyrazów, na przyszłość uważaj z tym
Pozdrawiam.