Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4309
Kibicuję: AC Milan

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Eyesmon » 03 cze 2025, 23:43

Bernabeu2 pisze:
03 cze 2025, 22:27
sickstick pisze:
03 cze 2025, 21:44
Jak można się wahać między jednym a drugim? To wy panowie w wieku 30+, 40+ lat ciągle nie macie żadnych przekonań politycznych i wybieracie polityka na zasadzie "ten ma fajny głos, ten się ładnie wypowiada, ten nie lubi premiera, a w jaką stronę ma zmierzać Polska to w sumie mi koło [ch**] lata" ?
sickstick pisze:
03 cze 2025, 21:44
No to ja się przestaję dziwić że w Polsce mamy permanentny doupol POPiSu, po prostu ten naród niedojrzały decyzyjnie do demokracji.
No biorąc pod uwagę, że obecnie realną alternatywą dla PO-PiS jest ... Zandberg, Braun i Mentzen, to nie wymaga chyba wielkiej analizy dlaczego znajdzie się ktoś (zbyt wielu tych ludzi pewnie nie ma, bez przesady), kto może wahać się między Zandbergiem a Mentzenem, a permanentny duopol PO-PiS mamy właśnie dlatego, że takich ludzi jest wciąż zbyt mało (ale szczęśliwie chyba coraz więcej). ;) Nie wspominając, że myślę, że 'nieposiadający przekonań politycznych' @Eyesmon na głosowaniu na kogo tam nie wybrał i tak wyszedł lepiej niż ja głosujący na Koalicję Obywatelską w 2023 roku. ;)

ps

Profil ~osoby wahającej się między Zanbergiem, a Mentzenem: antysystemowy centrowiec zmęczony PO-PiSem ceniący merytorycznie przygotowanych polityków, dla którego Braun jest zbyt skrajny.
To dokładnie ja, potwierdzam ;)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”