Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1998
Kibicuję: Manchester United

Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: Mr.Chris » 10 cze 2025, 1:02

Tennessee pisze:
10 cze 2025, 0:00
Mr.Chris pisze:
09 cze 2025, 23:47
Tennessee pisze:
09 cze 2025, 23:09
Zważywszy na pozycję napastników w naszej reprezentacji tak sobie myślę, że gdyby był jakiś poważny selekcjoner to istniałaby możliwości ustawienia drużyny bez napastnika.
Do tego trzeba mieć klasowych pomocników.
Tennessee pisze:
09 cze 2025, 23:09
Bogusz jako fałszywy, obok Zalewski, Kamiński. W środku Moder, S.Szymański i defensywny Slisz.
To nie są klasowi pomocnicy.
No nie wiem, popatrz na reprezentację Hiszpanii, obecną a tą kiedyś. Dzisiaj grają Oyarzabal, Zubimendi, Fabián Ruiz... no nie są to piłkarze światowego formatu... a my chcemy wygrać w Finlandią czy innymi Albańczykami, nie wygrywać euro czy MŚ.

My akurat pomocników mamy w miarę ok, nie ma obrony i napastników.
Chyba nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Sprawdziłem i od finału Euro2024 Hiszpania wszystkie mecze rozegrała z napastnikiem. Oyarzabal i Morata występowali najczęściej, ale jeszcze Ayoze Perez i Joselu. Każdy z nich to napastnik. Oyarzabal w prawdzie większość kariery na skrzydle, ale w tym sezonie rozegrał prawie 40 meczów jako środkowy napastnik.

Druga sprawa, to jakich oni mają skrzydłowych. Lamine Yamal i Nico Williams to dwójka, która grą z przodu bije na głowę dwukrotnie każdego z naszych zawodników z wyjątkiem Lewego. Mając taką dwójkę można się pokusić w ataku o takiego Oyarzabala, który nie jest typową 9, ale i tak strzelił w tym sezonie 18 bramek oraz zdecydowanie bliżej mu do bycia napastnikiem niż pomocnikiem.

Wróć do „Polska”