Chelsea FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Chelsea FC (zbiorczy)

Post autor: Delpiero14 » 15 cze 2025, 22:01

Chelsea porobiła parę transferów które mi kompletnie umknęły. Słyszałem tylko o tym Delapie i Quendzie a tutaj jeszcze jacyś Dario Essugo i Mamadou Sarr. Nie znam ich ale widzę że kolejni młodzi na pokładzie, chociaż tyle dobrego że starają się kupować perspektywicznych zawodników a nie jakichś gwiazdorów do pierwszego składu. A to że większość pewnie nie zaistnieje i umrze na wypożyczeniach to już inna kwestia.

Ciekawa sprawa w ogole z tymi francuskimi środkowymi obrońcami. Francuzi już teraz mają ich wystarczająco dużo ze mogli zrobić nawet nie dwie, a trzy jedenastki i ta jakość z tyłu wciąż byłaby względnie wysoka, a w kolejce są przecież kolejni ciekawi gracze jak ten Lukeba, Doukoure czy Bitshiabu. Ten Sarr to kolejny który wpisuje się w profil czyli wielki silny murzyn grający już pierwszy skład w wieku nastu lat. Nie wiem czy coś z niego akurat będzie czy nie, ale tak czy tak ten potencjał Francuzów na tej pozycji jest potężny i pewnie największy na świecie (a ostatecznie i tak w pierwszym składzie kadry wybiegnie jakiś Lenglet xD).

Wróć do „Anglia”