Ja raczej w transfer Capello nie wierzę. Prędzej będzie to Deschamps (z którym już rzekomo kontaktował się zarząd) lub jeden z wolnych obecnie trenerów. Do Interu musi przyjść ktoś kto przekona Morattiego (lub ewentualnego zastępcę), że tacy piłkarze jak Kily, Veron, Cesar czy Oba i Recoba nie są potrzebni klubowi. Na ich miejsce należałoby ściągnąć jakiś utalentowanych zawodników.
Ja za Verona z chęcią widziałbym Riquelme. Pizarro też możnaby sorzedać i spróbować signąć po jakiegoś młodego zawodnika (Kallstroem, Diego, Krancjar czy Manuel Fernandes z Benfici). Możnaby pomyśleć o jakich wzmocnieniach w defensywie. Maxwell już jest zaklepany, ale jakiegoś zmiennika dla niego by się przydało. Tutaj proponowałbym jakiegoś wychowanka, albo poszukać jakiego utalentowanego gracza. Po coś są ci scouci. Chciałbym aby Inter nie odpuścił sobie walki o Bonerę i spróbować odkupić od Palermo Barzagliego. Pozycja defensywnego pomocnika jest obsadzona nieźle. Cambiasso sobie tam radzi. Figo już swoje lata ma i wartoby kimś go zastąpić. Czytałem, że być może będzie to Giuly z Barcelony, ale może wartoby spróbować z Joaquinem. Juve go chce, ajkbyśmy zgarnęli im go sprzed nosa... generalnie gra naprawdę kawał dobrego footballu.
No i zostaje jeszcze atak... Adriano przez wielu został już skreślony (sam znam takie osoby), ale ja w niego wirzę. Przecież nie można z dnia na dzień zapomnieć jak się w piłkę gra. Wydaje mi się, że z solidnym napastnikiem przy jego boku powinien się odblokować. Nie mówię tutaj o Tonim bo oni we dwójkę nie mogą razem grać w ataku, ale np Dirk Kuyt z Feyenordu, czy Podolski z FC Koeln chyba by się nadali.
Tak się rozpisałem, ale chyba niepotrzebnie. Niestety to nie moje kompetencje kto będzie grał, a kto nie w Interze. Myślę, że Moratti podejmnie w końcu jakieś słuszne kroki i zatrudni kogoś odpowiedzialnego za transfery (podobno starają się o byłego pracownika Romy - nie pamiętam nazwiska) i trenera, którzy wskaże jakiego piłkarza potrzebuje.
No to tyle. Znowu pozostaje tylko nadzieja, że będzie lepiej...