Mojej skodzinie zaraz mina 2 lata jak wozi moje dupsko i nie tylko. Poki co tez nie mysle o zamianie jej. Pamietam jak sie decydowalem na kupno tego konkretnego modelu i mialem obawy, ze bedzie za duze i po co mi to, ale po 2 latach stwierdzam, ze to strzal w 10. Cala chate przeprowadzilem, kilkanascie zakupow z meblami gdzie auto zaladowane pod sufit i zawsze dawalo rade. Do tego niespodziewany komfort jazdy w trasie gdzie jest tyle miejsca i wygody, a bagaznik w naglej sytuacji mimo zapakowanego wozka i innych gratow mogl robic za przewijak. No na pewno tego nie zamienie poki co, bo przy 2 dzieci to nadal jest super opcja, zwlaszcza w dobie oszukanych tzw. miejskich vanow czy innych crossoverow, gdzie jak porownywalem chociazby pojemnosc baganizkow to wychodzilo na jedno i bardziej sie oplacalo zostac przy golfie niz ladowac kase w nadmuchane nadkola.
No ale czasem przydaloby sie mniejsze auto do typowej jazdy po miescie jak trzeba szybko kilka tematow zalatwic + dla zony czy dla mnie tylko na dojazd do pracy i takiego czegos mniejszego szukam. Mam juz pewne typy, ale jeszcze bede musial zobaczyc to na zywo i poszukac dobrych ofert.