Jedyne w czym ma chyba większy problem, to z zwrotnością, taki Jamal może go wkręcić w ziemię. Ale przy Vinim i Mbappe jego zdolności zostaną szybko zweryfikowane. Mi się wydaje, że obecnie i tak jest ponad Franem i Mendym. Jest szybki, ma kontrolę piłki, potrafi strzelić... W obronie bardziej czeka na błąd rywala niż sam pcha się do przepychanek i walki o piłkę więc gra na wysokim poziomie koncentracji. Wydaje mi się dość elektryczny jeśli chodzi o interwencje. Nie waha się by w polu karnym wjechać wślizgiem a jednego takiego jeźdźca bez głowy w obronie mamy (Rudiger) był jeszcze Vasquez ale już go nie ma, ale w tym też zadanie Xabiego by ewentualne złe nawyki mu wybić z głowy.
W praniu zobaczymy jak będzie, Carreras ma ten komfort, że z miejsca będzie faworytem do pierwszego składu, czas pokaże co z niego będzie. Zastanawia mnie czy przy patoli Asencio Real nie powinien ruszyć już teraz po jeszcze jednego środkowego obrońcę. Wraca Militao i wróci pewnie Alaba, ale obaj mają problem z częstymi urazami, żeby nie było, że od biedy znowu Tchouameni będzie grał w środku obrony
Ta obrona Realu musi być pewniejsza, bo tak elektrycznej defensywy dawno nie było. Strach się bać kiedy znowu jakieś cuda się odwalą
Teoretycznie wymieniono prawie całą formację (Carreras, Huijsen, Trent powrót Carvajala i Militao) ale w głowie siedzi ten jeden środkowy defensor i może teraz powalczyć o ściągnięcie Saliby było by ostatecznym ruchem na zabezpieczenie tej formacji?