Liga Europy (zbiorczy)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post autor: fieldy » 27 kwie 2006, 23:43

Boro w finale ucharu Uefa. jest szansa, że finał pucharu pocieszenia, tez bedzie angielsko-hiszpański, gdyż Sevilla w dogrywce walczy z Schalke o awans. [Seviliia prowadzi w dorgwyce]
Ja jednak chciałem sie skupic na wrażeniach z mecz Steauy.
Po pierwszym meczu Rumuni prowadzili 1:0.
Przyjechali o anglii, aby walczyć o utrzymanie jednobramkowej przewagi i od czasu do czasu skontrować.
Mecz zaczął sie tak jak wszyscy przewiywali, o mocnego uderzenia gospodarzy, rzucili się na rumunów jakby musieli odrabiac kilkubramkową stratę.
Atakowali i byli nawet blisko, jednak gdy sie rzuca na przeciwnika, czasami zapomina sie o obronie :P i zapomnieli, po 25 minutach i 2 kontrach wynik brzmiał 2:0 dla ... gości :shock: w tym momencie aby awansowac druzyna Boro musiała strzelić 4 bramki :!:
Zaraz po straceniu 2 gola za garetha Soutggete'a został wprowadzony bohater poprzedniej rundy - Maccarone, który w ostatnich minutach dwumeczu z FC Basel - uratował awans anglikom.
Po 10 minutach wynik wyglądął juz lepiej - kontaktowego gola zdobył właśnie Maccarone. Pierwsza połowa zakończyła się wynikiem 1:2.
Poszedłem ogladać "Co z ta Polską?" :lol:
W przerwie przełączyłem na DSF i co widze ? 2:2, myśle sobie - nie może być :P nie adza rady :lol: w czasie kolejnej przerwy juz było 3:2 dla Boro - zacząłem sie niepokoic - bo przeciez Steaua była moim faworytem do zwycięstwa :cry: w końcu nie wytrzymałem i przełączyłem na mecz - była 89 minuta i własnie gola zdobywał ... Maccarone :lol: 4:2 Boro awansowało do finału. Rewelacja rozgrywek, jakim IMO była druzyna z Rumunii nie pokazała sie dizs z dobrej strony [poza 2 kontrami] ale w całym turnieju grała dobrz i zasługuje na słowo uznania :D
Boro wyrasta na faworyta. i Nieoczekiwanie to nie SerieA, błyszczy w tym sezonie w pucharach - tylko Premiership.
I kto by pomyślał po wyniku na highbury Arsenal - Boro 7:0 że oba zepsoły zagraja w finałach euopejskich pucharów :lol:

Wróć do „Puchary Europejskie”