Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post autor: Martin Pellegrino » 28 kwie 2006, 8:34

M@tek pisze:Ne znosze Interu, bo jestem Milansta. Mam jednak szacunek do jego kibicow, poniewaz podziwiam ich za wiernosc nerazzurrim.
Jak nie znosisz Interu to po coś tu przyszedł? Nowy forumowicz i już chcesz przekazać całemu światu kogo to tak bardzo nie lubisz?

Zico_FCI pisze:a też tak na spokojnie już nie jestem za tym żeby za wszelką cenę wywalić Mancio. Byłoby to dobre posunięcie tylko i wyłącznie wtedy kiedy na jego miejsce miał przyjść jakiś trener z najwyższej półki który zagwarantowałby lepsze wyniki.
Mówiło się o Capello. Fakt faktem, że teraz im nie idzie, ale mistrzostwo mają na bank. Niedługo grają ze Sieną, a jak wszyscy wiedzą Siena jest w Serie A tylko i wyłącznie dzięki Juventusowi (gra tam tylu zawodników wypożyczonych z Juve, że aż strach) i raczej nie będzie im na rękę aby Juve przegrało Scudetto u nich. Capello jednakże jest świetnym szkoleniowcem - Roma za jego panowania grała najładniejszy futbol we Włoszech, teraz mistrzostwo z Juve - trener gwarantujący sukces rzec by można. Ale to wszystko za nami. Według mnie Mancio też może zostać, ale powinniśmy ograniczyć latynosów (powtarzam to do upadłego, ale dalej to będę powtarzał :P). Italianizacja? Niekoniecznie. Jeśli mają przyjść Włosi ze średniej półki to ja wolę jakiś reprezentantów innych narodowości (na przykładzie Paula Ince'a Youriego Djorkaeffa czy Lothara Mattheausa widać, że to nie Włosi stanowili o sile tej drużyny chociaż tacy piłkarze jak Meazza czy Bergomi na zawsze pozostaną w pamięci).

Koniec sezonu. Ten w niczym nie różni się od zeszłego. Juventus mistrzem, Milan na 2-gim, my mamy trzecie, finał Coppa Italia z Romą, porażka w 1/4 LM - normalnie deja vu :P Pozostaje mieć nadzieję, że za rok będzie lepiej.

Wróć do „Włochy”