Matura

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post autor: j1mmy » 28 kwie 2006, 9:29

Martin Pellegrino pisze:Musiałem to z siebie wyrzucić gdzieś bo system szkolnictwa w Polsce jest nieprzemyślany i sprawia, że społeczeństwo głupieje (wystarczy spojrzeć na ostatnie wybory parlamentarne). Matematyka wbrew pozorom pomaga w myśleniu i otwiera nowe horyzonty (ilu znacie humanistów, którzy przy wódeczce rozmawiają o dziełach Różewicza?). A ta matematyka w wydaniu mojej matury była naprawdę łatwa. Wystarczy chcieć chcieć się tego nauczyć.

Niue wyciągajk na światło dzienne tego o czym rozmawiają informatycy przy wódce :D
Chciałbym się podzielić pewnymi spostrzeżeniami odnośnie matury. Coraz bliżej sesji i coraz więcej czasu na przemyślenia. Sam zdawałem nową 4 lata temu i coś o niej wiem. Ta tegoroczna nie różni się od mojej prawie niczym - oprócz matematyki. I o tę matematykę mi chodzi. Z mojego punktu widzenia, gdybym to ja zdawał w tym roku maturę to czułbym się zdyskryminowany. Ludzie, którzy pójdą na kierunek humanistyczny wezmą sobie poprostu jako przedmiot do wyboru coś co im się przyda. Jednakże ludzie, którzy zamierzają studiować informatykę takiego luksusu nie mają. Otóż nie wyobrażam sobie, aby składać papiery na Informatykę niemając zdanej matematyki i informatyki na maturze

Nie wiem zdawałem stara maturę ;d
Jak powiedziałem powodzenia maturzystom, połamania piór, krwisto czerwonej bielizny (żeby przyniosła szczęście) i nie martwcie się - pierwsza sesja na studiach uświadomi wam, że matura była małym piwem.
chyba pierwsze koło :D

tak tak połamania piór :P . Jakt o MP napisał matematyka królową wszystkich nauk :) bez niej ani rusz gdziekolwiek chybaże na filologię

Wróć do „Hyde Park”