Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 29 kwie 2006, 23:59

PARIS SG - MARSEILLE 2:1 :jupi: :mike: :jupi:

W finale Pucharu Francji spotkały się bardzo znane wielu kibicom na całym świecie drużyny będące odwiecznymi rywalami, które co ciekawe w ostatnich latach nie mogą sie pochwalić żadnymi sukcesami czy to na krajowym podwórku czy też tym bardziej na arenie międzynarodowej. Przed meczem buki na zwycięzcę jak mi się wydaje typowały Paryżan a ja po ostatnich meczach obu drużyn sądziłem że wygraja gracze OM. Na szczęście (zresztą jak zwykle) się myliłem i z dwóch moich ulubionych francuskich drużyn po puchar Francji sięgęła ta zdecydowanie bardziej przeze mnie lubiana. Mecz miałem przyjemność oglądać dzięki uprzejmości polskiego Eurosportu :brawo: Sam pojedynek był jak to w przypadku obu nieprzepadających za sobą ekip emocjonujący. Obejrzałem wiele bramek, czasami nudę, złośliwe i brutalne faule, przypadkowe przewinienia (także sędziego liniowego :haha: ), trochę teatru i co najważniejsze zwysięstwo PSG. Niestety dzięki turniejowi snukera nie widziałem na żywo pięknego strzału B. Kalou :evil: i prowadzenia po 4 min Paryża. Optycznie przewagę miało OM bo i ono musiało częściej atakować by odrobić straty. Po drugiej bramce dla PSG zdobytej przez Dhorasoo jego ekipa osiągnęłą przewagę i wydawało się ż tylko kwestia czasu sa kolejne bramki. Jak to w życiu bywa niczego nie można być pewnym i po ładnej akcji OM na tablicy widniał wynik 2:1. Ten gol całkowicie odmienił sytuację na boisku i Marseille z zagubionej drużyny zaczęła mocno naciskać. Dziękli temu mecz znów stał się bardziej emocjonujący a ja sam nabrałem obawy czy PSG dowiezie korzystny dla siebue rezultat. Na szczęście Letizie nie popełnił żadnego błędu i to Paryżanie sięgnęli po Puchar Francji. Ta wygrana daje możliwość gry w kolejnym sezonie w PUEFA co wielce prawdopodobne nie miało by miejsca poprzez zajęcie czwartego miejsca w tabeli ligi. Tak więc pozostaje czekać na spełnienie plotek dotyczących transferów i zdetronizowanie OL w przyszłym sezonie w lidze :pray:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”