Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 30 kwie 2006, 21:08

Mazi pisze:ciekaw jestem czy Kuba dostanie powołanie.. niby dośrdkowania 'miał' słabe ale walczy chłopak i moim zdaniem powinien być powołany przynajmniej na sparingi bo kadra to nie Wisła(tak jak kiedys) i moze tam lepiej cos wyjdzie..
Moim zdaniem Janas ma już podobnego gracza, który jest bardziej ostukany z reprezenatcją, więc Janas nie ma powodów by ryzykować. Może dziwna teoria, ale moim zdaniem Kamil Kosowski prezentuje się w ofensywie podobnie jak Błaszczu. Obaj lubią niekonwencjonalne dryblingi (Kuba nawet bardziej) i kiedy już się chce klaskać, to zmaszczą ostanie podanie ;). Ale Kosowski ma przewagę doświadczenia, więc choć przez cały mecz biega bez celu, to potrafi cudem wykończyć kluczową akcję (głową, piętą, nosem czy kantem grzywki), a Kubie brakuje pomysłu na ostatnie podanie czy strzał. Moim zdaniem Błaszczu stwarza optyczną przewagę, ale za rzadko z niej coś wynika, by grał na mundialu, czasem po prostu nie wie jak zachować się na boisku (nie wspominając o polu karnym, gdzie kompletnie traci głowę). Ja myślę, że poprawa przyjdzie z wiekiem. Więc choć Węgrzyn albo Wieszczycki (nie pamiętam który :lol:) też wypowiadał się, że to Błaszczykowskiego jako jedynego z młodzików polskiej ligi wziąłby na mundial, to myślę, że sam Błaszczu musi do kadry dorosnąć. Doświadczeniem.

[EDIT] A powołania w tym momencie nie chcę dla niego, bo zaliczony występ byłby pretekstem, do braku kolejnych powołań, jako, że gracz byłby już przetestowany w miarodajnym meczu (mecz z Arabią był tak żenujący, że Janas udał chyba, że go nie było :lol:).

Wróć do „Polska”