Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post autor: Martinho » 01 maja 2006, 15:29

Wczoraj bylismy swiadkami potwierdzenia plotek jakie juz od dawna krazyly...Otoz Bixente Lizarazu z koncem tego sezonu konczy kariere...Poszedl on tym samym w slady Zidane`a swojego rodaka ktory rowniez podjal taka decyzje...Nasz 36 letni obronca byl w Bayernie od 1997 roku kiedy to przyszedl z Athletic Bilbao. Odniosl w tym czasie szereg sukcesow : 5 mistrzostw Niemiec ( 1999, 2000, 2001, 2003, 2005), 5 Pucharów Niemiec ( 1998, 2000, 2003, 2005, 2006), Liga Mistrzów (2001) oraz Puchar Interkontynentalny (2001). Liza dla francuskiej telewizji gdzie oglosil zakonczenie kariery powiedzial : "Jestem szczęściarzem, że mogłem doświadczyć wszystkich tych emocji, o których każdy piłkarz marzy. Doświadczyłem znacznie więcej, niż zakładałem. Mogę spojrzeć w tył z wielką przyjemnością i dumą."

Dziekujemy ci Liza za to co zrobiles dla nas :) za te 9 lat podczas ktorych grales na jak zawsze wysokim poziomie jak tylko potrafiles :) Dla nas zawsze bedziesz kojarzony z wielkimi sukcesami Bayernu, bo niewatpliwie bez ciebie bysmy tyle nie osiagneli :) Zawsze bedziesz w naszych sercach jako swietny obronca :)

Lizarazu po zakonczeniu sezonu bedzie pracowal jako ekspert w jednej z telewizji. :)

Wróć do „Niemcy”