Gry...

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 184

Gry...

Post autor: Samuraj » 08 wrz 2025, 15:34

Spróbuje z Nioh. Co prawda już chyba z 3x się odbiłem od niego, ale może warto spróbować się przełamać, zwłaszcza, że mam obie części i warto by było je ograć przed premierą Nioh 3.

Tutaj prolog i samouczek :

Co do podobieństw, to bardzo lubię Wo Long od tych samych twórców i tą grę przeszedłem 2x i tam też jest bardzo wiele aspektów zaczerpniętych z Nioha zwłaszcza jeśli chodzi o system ekwipunku. Khazan faktycznie też ma trochę zaczerpnięte z tej gry. Wspominam o tym w materiale, ale tu też napiszę, że od Nioha odrzucało mnie pierwotnie to, że większość bossów w tej grze potrafi Cię poskładać na 1-2 hity, natomiast też nie jestem fanem mechaniki KI czy zbijania tej aury yokai. Chyba najdalej doszedłem do Nue i tam się poddałem, od tego czasu próbowałem z 1-2 razy wrócić do tej gry, ale zazwyczaj po przejściu pierwszego obszaru rezygnowałem. Zobaczymy, tym razem spróbuje dojść dalej niż do Nue i być może też przejść grę. Czas pokaże jak moja wrażliwa psycha to wytrzyma, bo Nioh ogólnie jest bardzo trudny a Nioh 2 ponoć trudniejsze od jedynki i jest tu przepaść poziomu trudności w porównaniu np. do serii Dark Souls. Zobaczymy w praniu jak to będzie.

Mam zamiar też ograć The Quarry, więc będę sobie dawkował tego Nioha.

Wróć do „Hyde Park”