ja gdzieś czytałem, że jest Amorim dostanie 12 mln, jeśli go zwolnią przed upływem roku, potem niby coś się zmienia, więc strzelam, że do listopada mógłby zostać.
nie chcę znów być w opozycji, ale Niemiec to akurat byłby taki dość rozsądny wybór. Palace fajnie poukładał i robi tam wyniki punktowe na poziomie 1,7/mecz, dorzucił puchar, a nieco wcześniej wygrywał LE z Eintrachtem i tam mocno rozwinął zespół. Tak że „PL proven” i ma trofea w gablocie, żaden pewniak, ale jeśli proponujesz Espirito Santo, to Glasner nie jest w żaden sposób mniej pewnym wyborem.
Choć ja z Premier League najchętniej bym widział Iraolę, bo on w Bournemouth robi cuda, teraz po sprzedaży największych gwiazd znów fajnie punktują, a w poprzednim sezonie ten współczynnik oczekiwanych punktów miał na poziomie Ligi Mistrzów (dla porównania Espirito Santo bliżej dolnej połowy tabeli), choć znów trochę strach, że zniszczymy taki talent trenerski, wsadzając go na gorący fotel.
Idealny byłby jakiś top trener, co dowozi trofea i tutaj bym się osobiście pogodził z ideą Conte, biorąc go chętnie do nas, ale nie ma na coś takiego szans. W każdym razie z wolnych trenerów i takich, którzy realnie by mogli nas objąć, to bym się nie obrażał na tego Glasnera, mając alternatywy typu Southgate czy Espirito Santo.