Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2112
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mr.Chris » 18 wrz 2025, 22:07

Zizou nie chce do nas przyjść od dawna. Conte i Luis Enrique nie do wyciągnięcia. Inzaghi ma od niedawna nowy klub i nie podoba mi się jak rozstał się z Interem. O Flicku też nie ma co marzyć, a Klopp i Pep odpadają z oczywistych powodów. Nie wiem, czy ktokolwiek poza wymienionymi by mnie jarał i kogo bym brał bez jakiegokolwiek zawahania. Zostają same eksperymenty, które niczym nie mogą się poszczycić poza wygraniem [ch**] ligi (ETH i Amorim case) lub robieniem nieco ponad stan z przeciętną lub [ch**] ekipą (Glasner, Iraola). Jeszcze jako-tako i trochę na siłę mnie przekonywał Duch Święty ze względu na doświadczenie w Premier League, podnoszenie umiejętności piłkarzy i wykorzystanie szybkich graczy na skrzydłach... ale pozbyliśmy się większości skrzydłowych. Southgate nawet nie rozważam, zero umiejętności wykorzystania potencjału, a dodatkowo beton. Jak przeglądam listę wolnych managerów, to w oczy rzuca mi się chyba tylko Xavi. Liczby ma, doświadczenie w dużym klubie ma, ale z tego co zerkałem z boku na sagę w Barcelonie, to (poprawcie mnie jeśli się mylę) niezbyt umie w obronę, nie ma elastyczności i jest strasznie toksyczny.

Wróć do „Anglia”