Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 04 maja 2006, 16:58

Mam podobne odczucie jak kolega bagg. Ciężko coś napisać, kiedy się wie, że za chwilę pod twoim adresem poleci grad... no właśnie :roll:

Ehh co ten Lucek wyprawia. Po informacjach, jakie do nas docierają, nie sposób jest bronić SD. Co do newsa Agnieszki, nie wiem czy jest dobrze przetłumaczony, czy nie... Nie znam włoskiego, ale ufam koleżance, bo nigdy nas nie zawiodła ;) Wbrew pozorom, informacja ta nie ukazała się w tak wielu polskich serwisach, a i po angielsku za dużo nie znalazłem (tu jest 'łagodniejsza', a może raczej 'niepałna' wersja ;) :arrow: http://www.goal.com/en/articolo.aspx?ContenutoId=46244 ).

Nie ukrywam, że mocno zaniepokoiła mnie ta sytuacja, ale z drugiej strony, przetłumaczone fragmenty wciąż nie ukazują jednoznacznie, że Juventus ustawiał mecze. Jeśli jednak odpowiednie władze już działają i zamierzają wyciągać konsekwencje, to zdecydowanie nie wszystko podano do publicznej informacji i widocznie coś mają. Zobaczymy, czy jest to ten 'kluczowy' skandal, bo jak wiemy, przez wiele lat nikt nie potrafił nic udowodnić Moggiemu. Poki co, trudno mi zająć konkretne stanowisko w tej sprawie, bo ileż już takich oskarżeń było... Jeśli będą dowody, to z radością pomacham Luckowi na pożegnanie. Ale czy to coś da, w kontekście odbierania naszego klubu przez 'obozy' np. z Mediolanu?? Nie, bo obrażać nas już nigdy nie przestaną :P Póki co, pozostaje czekać na dalszy rozwój wydarzeń. Tę sytuację, na upartego, można różnie interpretować... dla wrogów Juventusu, jest ona wystarczającym dowodem, bo skazaliby Starą Damę bez procesu ;) No i jakoś specjalnie nie czekam na stanowisko Moggiego, bo jego odpowiedz w tym momencie i tak będzie mało wiarygodna. Pozostaje zdać się na organy ścigania. Jeśli będą niezbite dowody, to i karę przyjmę z podniesioną głową.

Odbiegając już od sedna sprawy, irytują mnie natomiast 2 małe szczegóły. Stara Dama, po serii remisów i słabych występów, odpadnięciu z LM, roztrwonieniu przewagi jest wyraźnie w dołku. Stan psychiczny zawodników, zostaje delikatnie zachwiany (jakby to nie brzmiało :lol: ale wiadomo o co chodzi ;) ). Przewaga maleje do zaledwie 3pkt na 2 kolejki przed końcem sezonu no i pojawia się taka informacja :roll: Skoro 'ktoś' posiadał tę kasetę od dawna, to dlaczego nie ujawnił jej wcześniej?? Nasuwa mi się tylko jeden wniosek, wiadomo jaki... Podobna sytuacja miała miejsce w poprzednim sezonie, kiedy to przed końcem sezonu (również 'dołek' SD) pojawił się filmik z Cannavaro w roli głównej, który jednak okazał się śmiechu warty ;) Może komuś zależało, aby to ujawnić właśnie teraz, dobijając klub z Turynu... może, kto wie :P

I tutaj druga sprawa... mówicie, że cisza prasowa, to chowanie głowy w piasek, a ja tego za cholere nie pojmuje :? Po 1. Klub ogłosił ciszę prasową zanim ujawniono kasetę i miała ona trwać do momentu zdobycia scudetta. Po 2. Jest to pewna forma obrony drużyny... Przecież w tym momencie, zwłąszcza po tych 'wyciekach', cisza prasowa tym bardziej jest istnym zbawieniem dla piłkarzy i trenera. Zdecydowanie nie powinna zostać teraz przerwana... IMHO zwiększa ona o wiele % szanse na obrone mistrzostwa, bo widać, że piłkarze i tak już nie dają rady, a Milan goni.

Tyle ode mnie, nie musi się podobać :lol: :P ;)

Pozdrawiam :)

Wróć do „Włochy”