AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 05 maja 2006, 19:55

RealFan pisze:Trzeba zmienić to przysłowie.
Można zmienić - na potrzeby forum. :wink:

RealFan pisze:Ta dwójka jak najbardziej. Ale Stam? Odchodzi z resztą po sezonie, lecz z nieco innych powodów i zmiennicy Maldini, Costacurta, to dopiero "emeryci". Wiesz może trochę przesadzam, ale patrząc na Milan zprzed trzech, czterech lat to przyzwycziłem się, że ta drużyna jak mało która niemal nie traci bramek. Co do Poulsena to macie trochę racji, ale zainteresowanie nie bierze się z nikąd. Widać Ancelottiemu potrzebny solidny zmiennik na dobre kilka sezonów.

Stam był takim zelaznym rezerowoym który zagra bardzo dużo spotkań. A to kontuzja Cafu, a to Paolo, a to zawieszenia kartkowe. I Jaap grał i nie zawodził. Dla tego żałuje że odchodzi po sezonie bo gdy jest zdrów jest nie do "zastąpienia" w tym zespole. Dla tego przed działaczami troche pracy. Wiesz wiek czy urazy Paolo i Cafu na pewno to sie odbija w jakimś stopniu na stratach. Ale z drugiej strony nawet 40 - letni Billy Costacurta. Mógł w każdej chwili wejśc w skład i zagrać na poziomie. Oczywiście nie 7 spotkań w miesiącu ale dał rade. Po tym co pokazał w tym sezonie duet Kaladze Nesta sądze że działacze rossonerich dziękuja Bogu że go nie puścili do Chelsea bo Gruzin daje im w tym momencie ok. 15 milionów w sejfie na przyszłe okno transferowe. Przeciesz gdyby Kaladze nie grał tak to teraz Galliani by szukał na rynku nie tylko "nastepcy" Jaapa ale i gracza który by grał w Nesta w pierwszym składzie. A to jest na dzień dzisiejszy koszt ok. 15 milionów. Paolo i Billy to gracze którzy wnosza wiecej do szatni niż doświatczenie :) A swoje już grali. Chyba lepszy taki rezerwowy niz młokos 20 letni na którym będzie max presja i będzie psioczył że nie gra :>? A jak zagra będzie sie bał wejść wślizgiem w okolicach 16 metra :roll: Ogrywać może się w Parmie czy Chievo...

A teraz patrz jak Zaza łamie sterotyp z ta doświetczona defensywa Milanu. "Wiekowa obrona Milanu" jak zaczeło się mówić :wink: w tym sezonie traci 28 bramek. W tak defensywnej lidze jak serie A Milan strzela 80. Patrz na bilans innych klubów. Jak napisałem "coś za coś" patrz na przykład Bordeaux i Hamburger. Także coś tu nie gra ? jeśli Milan ma tak leciwa defensywe a taki bilans ? Zauważ że w bardzie ofensywnej lidze niz Serie A - mianowicie La Liga Real ma "troszke" [że tak powiem] gorszy bilans. Także to nie wyglada tak źle - zmiany są potrzebne ale jesli uważasz ten bilans jest zły to ja nie wiem :roll:

Patrz bramki strzelone i stracone przez czołowe kluby w europie :arrow:

Lyon - strzelił 66 - stracił 26 bramke
Bordeaux strzeliło 41 - straciło 24

Bayern strzelił 60 stracił - 27
Hamburger- strzelił 49 - stracił 24

Barcelona strzeliła 75 - straciła 29
Real Madryt strzelił 64 - stracił 33

Juventus - strzelił 67 - stracił 23 bramki
Milan strzelił 80 - stracił 28 bramek

Forza Milan :!: Pozdro

Wróć do „Włochy”