Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: Precel » 02 lis 2025, 10:45

W ostatnich latach wyjazdy Wisły do Głogowa rzadko kończyły się dobrze – dwa z trzech meczów z Chrobrym były trudne, nerwowe i przegrane. Dopiero za trzecim razem przy pomocy Anioła się to udało i mam nadzieję, że dziś dojdzie do powtórki. Nie będzie łatwo, ku mojemu zdziwieniu Chrobry jest w świetnej formie. Ma na koncie cztery wygrane z rzędu i zajmuje czwarte miejsce w tabeli. Co więcej, obok Wisły stracił najmniej bramek w lidze (Wisełka – 12, Chrobry – 13). Choć głogowianie nie są szczególnie bramkostrzelni (21 goli w 14 meczach), to wystarczyło, by wygrać już siedem razy – tylko o jedno zwycięstwo mniej niż Śląsk i jedno więcej niż Wieczysta (Precel statystyk :x) Najlepszym strzelcem Chrobrego jest obrońca (!) Myrosław Mazur (5 goli, w tym dwa karne) – groźny przy stałych fragmentach, bo ma 189 cm wzrostu. Oprócz niego warto uważać na Mandrysza i Ozimka, którzy mają po cztery trafienia. Wisła też ma swoje atuty – Rodado ma dziś wrócić do składu mimo niedawnej kontuzji, więc jest gotowy do gry. Wygrana w Głogowie dałaby szansę na jeszcze większą przewagę w tabeli – obecnie mamy 10 punktów więcej niż Chrobry. Trener Jop nie zdradza planów punktowych, ale wszyscy wiemy, o co chodzi – o kolejne zwycięstwa i spokojne liderowanie, zwłaszcza po spokojnym awansie przy użyciu drugiego garnituru na Suchych Stawach w środę. Myślę, że bierzemy dziś to, co nasze.

Do boju, Wisełka! Do boooju, Wisełka! Marsz, marsz, marsz! Do boju Marsz!

Wróć do „Polska”