Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post autor: Kluchman » 06 maja 2006, 14:03

Niggaz pisze:Bzdura totalna. Podkreślony tekst to już w ogóle mistrzostwo świata
Czyli Eto'o nie pakuje piłki do pustej bramki? A jednak sporo takich bramek było. Ktoś wspomniał o tym, że Torres ma kilka bramek z karnych. A ile takich bramek zdobył Kameruńczyk i ile takich jedenastek zmarnował?
Niggaz pisze:Jasne. Fabregas, który zagrał póki co jeden świetny sezon jest tak dobry jak Xavi serce Barcelony.
Nie można powiedzieć, że jest słabszy tylko dlatego, że dopiero pierwszy sezon gra na najwyższym poziomie. Wcześniej poprostu nie mógł tak grać, bo był za młody, równie dobrze mógł występować w drużynach juniorskich. Fabregas będzie grał jeszcze lepiej, a Xavi powyżej swojego poziomu już raczej się nie wzbije. To doświadczony zawodnik z bardzo dobrymi umiejętnościami, ale Cesc ma wszelkie predyspozycje by go przerosnąć. Jestem wielkim zwolennikiem jego talentu. Tylko nie mów mi, że jestem wróżką czy czymś w tym rodzaju OK? Bo patrząc na rozwój umiejętności tego zawodnika śmiało można powiedzieć, że będzie lepszy niż Xavi. Na dzień dzisiejszy nie ustępuje mu w niczym z wyłączeniem ogrania i doświadczenia.
Niggaz pisze:Dlaczego Oleguer Presas jest słabszym zawodnikiem od Michela Salgado. Czekam.
A dlaczego niby jest lepszy? Oleguer jest przede wszystkim stoperem. Wcześniej wymienieni zostali zawodnicy lepsi od niego na tej pozycji. Na prawej stronie również mogą grać Puyol i Sergio Ramos, a nawet Lopez. Ci zawodnicy bez dwóch zdań są lepsi od Oleguera. A Salgado? To jest klasyczny prawy defensor. Ja bym go nie wystawił w pierwszym składzie z racji wymienionych wyżej panów, ale na wypadek kontuzji to on jest nominalnym piłkarzem na tą pozycję. W klubie Oleguer też nie zawsze gra na boku. W obecnej piłce potrzebna jest specjalizacja. Można mówić o piłkarzach wszechstronnych, ale zawsze jest ta jedna najsilniejsza dla każdego pozycja. Dla Oleguera jest to środek, a dla Salgado prawa strona obrony.

Wróć do „Hiszpania”