Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post autor: Martin Pellegrino » 06 maja 2006, 15:55

Coś w tym jest, że już się nie mówi o następnych przeciwnikach w lidze, ale o Mercato. To coś z tego worka właśnie.

1. Luca Toni - Inter podobno wypytuje się Fioletowych za ile chcieliby puścić swojego superstrzelca, odpowiedź podobno była taka, że zobaczymy po MŚ. Pewnie jak Italia i Toni wypadną na nich dobrze to Kwota odstępnego może być zbyt wysoka

2. Daniele de Rossi - Podobno Spaletti bardzo chce mieś w swoich szeregach Davida Pizzaro, którego z kolei nie chce już Moratti. I tak oto powstał pomysł: a może Pizarro za de Rossiego? Zobaczymy. Jak dla mnie piłkarz solidny, mimo młodego wieku na stałe zadomowił się w Squadra Azzura i Romie.

3. Daniele Bonera - dobry sezona za nim. W Interze miał być podobno już rok temu, ale nie wiem dlaczego transfer nie wypalił. Sam piłkarz mówił, że chaciałby grać na wyspach, ale zobaczymy.

4. Fabio Grosso - podobno już po słowie z Morattim i wszystko wskazuje na to, że zasili nasze szeregi po sezonie. Może grać na lewej flance zarówno w pomocy jak i w obronie. Lewa strona z Maxwellem myślę, że byłaby w końcu jakimśrozwiązaniem.

5. Thierry Henry - ucichły jak na razie spekulacje. Jeszcze nie tak dawno mówiło się o wymianie na linii Inter - Arsenal, a ścieślej Oba + $ = Henry. Narazie jest cicho, ale to zapewne cisza przed burzą.

6. Antonio Cassano - Ostatnie plotki mówią, że Inter jest bliski pozyskania snajpera Królewskich. Z Romy przeszedł za bodajże 5 mln Euro, więc do nas powinien trafić w podobnej cenie. Nie od dzisś wiadomo, że na linii Inter - Real dochodzi ostatnimi czasy często do wymian i wielce prawdopodobne jest, że w przeciwnym kierunku powędruje Adriano.

7. Ruud van Nisterlooy - podobno do wzięcia po sezonie za ok 10 mln Euro. Skuteczny snajper, który gwarantuje 25 bramek rocznie. Ciekawy pomysł.

8. jest jeszce Keita (nie pamiętam imienia) - gra w jakimś klubie we Francji bodajże Lens - prawoskrzydłowy, zbierający pochlebne opinie za swoją grę.

Osiem nazwisk i to nie byle jakich, wśród nich pięciu Włochów, być może w przyszłym sezonie w naszych barwach zobaczymy więcej reprezentantów Squadra Azzura. Zapowiada się gorące Mercato.

Wróć do „Włochy”