ale wiesz, że to nie jest kwestia tych 5 minut? Forum dyskusyjne jest do dyskusji, to nie jest blog, że sobie wrzucisz wpis i wychodzisz, tylko tutaj wchodzisz w jakieś interakcje, więc to jednak bardziej angażujące. I pojawia się ten nawyk sprawdzania, co kto odpisał, chęć podjęcia tematu itd.
Jeśli ktoś pojawia się na 5 minut, żeby napisać jakąś relację z meczu i wychodzi na tydzień, to chyba nie bardzo wie, na czym polega forum.
Ja sam po sobie widzę, że mniej udzielam się niż jeszcze 2-3 lata temu i trend raczej się nie zmieni. Z piłki interesuje mnie już tylko United, a dyskusje o klubie w dużo większym stopniu prowadzę w grupce United na necie niż tu na forum, bo po prostu tam jest więcej osób i codziennie można podyskutować.
Forum to nadal jakiś nawyk, więc skrobię sobie kilkanaście postów tygodniowo, ale to już nie jest kilkadziesiąt dziennie jak kiedyś, bo na taką aktywność nie ma już czasu i ochoty.
I rozumiem, że jak się już nie dyskutuje tak dużo jak kiedyś, to dużo łatwiej już przestać dyskutować w ogóle. Dlatego nie dziwi mnie, że seba nie pisze, nie dziwi mnie, że taki Diamen też poświęcił się rodzinie, innych wieloletnich użytkowników nawet już nie wymieniam. Jak nie wchodzisz tu miesiąc, dwa, trzy, to po prostu przestajesz myśleć, żeby już nie zaglądać.