Wybory prezydenckie w USA:Kerry czy Bush?

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: MLSoccer » 03 lis 2004, 1:12

astyczek pisze:Ja bym przede wszystkim patrzył na to co sobą prezentują - Kerry jest demokratą, więc zwiększy podatki na cześć usług socjalnych, zmniejszy dotacje na armię, PS: Nie wiem kim z wykształcenia jest ten Kerry.
Swoją drogą Bush jest prawnikiem po YALE (nie jestem pewien czy tak to się pisze), będzie prowadził politykę silnej armii, małych usług socjalnych (tj. będzie za prywatyzacją, ale nie do końca), zmniejszy podatki na rzecz większych inwestycji. Im więcej pieniędzy zostawi Amerykanom, tym więcej będą wydawali. Sądzę, że na gospodarkę lepiej wpłynie Bush i dlatego na Niego bym zagłosował
Pozdro!
Zycie w Ameryce dla wielu ludzi stalo sie coraz trudniejsze dzieki wlasnie polityce Busha.Jego polityka zagraniczna w tym woja w Iraku oraz polityka wewnetrzna odbija sie na kazdej dziedzinie zycia i jezeli ten czlowiek dalej bedzie rzadzil,to nic dobrego temu krajowi nie wrozy.
To co napisales na ten temat "astyczek" to tylko teoria,bo praktyka ma sie wlasnie odwrotnie.Wiele osob w USA narzeka na Busha i to jest dowod,ze nie jest dobrze.

Mam nadzieje,ze Kerry zwyciezy wtedy bedzie jakas szansa na lepsze czasy.Wiesz ludzie tu jeszcze pamietaja dobre lata Clintona bardzo dobrze.
Co ptrafi Bush to wyniszczyc ten kraj i zostawic po sobie najwiekszy deficyt finansowy w historii Ameryki.Nie trzeba byc ekonomista aby wiedziec,ze to najgorsze co moze spotkac jakikolwiek rzad.Zmiany sa potrzebne i bedzie bardzo dobrze jak Bush wroci do Teksasu!

Wróć do „Wracając Do Meritum”