Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post autor: Kluchman » 08 maja 2006, 17:26

Janio pisze:Może mam wierzyć, że Zizou chciał tak uderzyć?
Nie wiem czy chciał uderzyć w samo okienko, ale niewątpliwie chciał trafić do siatki, a to mu się udało.
pizmak pisze:wg mnie większym technikiem od niego jest Dennis
Czy ty się dobrze czujesz? Masz gorączkę? Boli cię główka, czy może nie dowidzisz? Zidane to jeden z najlepiej wyszklonych technicznie piłkarzy na świecie w całej histori futbolu. Bergkamp jako napastnik ma przede wszystkim strzelać bramki, a nie pokazywać swoje umiejętności indywidualne, co podczas oficjalnych spotkań zrobił zaledwie kilkakrotnie z pożądanym skutkiem. Zidane natomiast swoją maestrię pokazywał w każdym meczu. Jego pamiętne "kółeczka" z przeciwnikiem, a nawet kilkoma na plecach. Bardzo ładne gaszenie nawet najtrudniejszych piłek i dogrywanie do partnerów co do centymetra. Ponadto świetny zmysł rozgrywającego i doskonały przegląd pola. Bergkamp takiej techniki i tego typu umiejętności nigdy nie miał. Potrafił pięknie przyjąc piłkę, obrucić się z nią, ale wychodziło mu to ze znacznie mniejszą częstotliwością. Niczego mu oczywiście nie odmawiając, to do Zidane'a mu daleko.

Wróć do „Hiszpania”