Real Madryt (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Qrczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Qrczak » 03 lis 2004, 23:23

Real Madryt zremisował z Dynamem Kijów na wyjeździe 2:2 w meczu 4. kolejki Fazy Grupowej Champions League.

„Królewscy” nieźle rozpoczęli to spotkanie, spychając gospodarzy do głębokiej defensywy. Ukraińcy szybko się jednak otrząsnęli i w 13. minucie było już 1:0 dla Dynama – dwójkowe rozegranie pomiędzy Rinconem i Yussufem zakończone strzałem tego ostatniego przyniosło prowadzenie gospodarzom. Natomiast dziesięć minut później kibice na stadionie im. Walery’ego Lobanowskiego oszaleli z radości – Verpkakovskis po indywidualnej akcji pokonał Casillasa strzałem w długi róg i było już 2:0.

Jednak końcówka pierwszej połowy należała już do „Królewskich”. Najpierw ładną akcją popisał się Figo, który zagrał w pole karne do Raúla, a ten bez problemów pokonał bramkarza. Na minutę przed końcem pierwszej połowy w polu karnym Dynama sfaulowany został Ronaldo i sędzie podyktował rzut karny. Do piłki podszedł Figo i pewnym strzałem wyrównał stan spotkania.

W drugiej połowie obie drużyny dążyły do strzelenia zwycięskiej bramki, ale bardzo dobrze spisywali się obaj golkiperzy, którzy obronili kilka trudnych sytuacji. Druga odsłona z pewnością była słabszym widowiskiem od pierwszej, ale to właśnie w niej Real zaprezentowal się w miarę korzystnie.

Podsumowując, Real rozegrał kolejny, nierówny mecz. Były momenty fatalnej gry w defensywie i ofensywie, jak i bardzo dobre. Z dobrej strony zaprezentował się Figo, Raúl i Guti, który kilka razy popisał się ładnym podaniami. Słabiej grali dziś Zidane i Roberto Carlos. Zupełnie niewidoczny był Owen, natomiast jego partner z ataku, Ronaldo pokazał się z dobrej strony w zaledwie dwóch, może trzech akcjach. Niestety, mając w perspektywie mecz z Barceloną i Bayerem Leverkusen, trudno być optymistą, jeśli chodzi o grę Realu.

Poniżej składy, w jakich wystąpiły obie ekipy:

Dynamo Kijów: Shovkovskyi; Gravancic, Sablic, Rodolfo, El Kaddouri (Nesmanchnyi65´), Ghioane; Huysev, Yussuf, Diogo Rincón; Kleber,Verpakovskis (Cernat 75´)

Real Madryt: Casillas; Míchel Salgado, Helguera, Pavón, Roberto Carlos; Guti, Zidane, Figo, Raúl; Owen (Celades 58´),Ronaldo (Morientes 85´)

wielka szkoda tego remisu choc prawde mówiąc Real nie zachwycił tak bardzo. Dobrze sie stalo ze w drugim meczu naszej grupy roma zremisowala z Bayerem 1-1 teraz 3 zespoly maja po 7 punktow niestety real jest tą trzecia :cry: mam nadzieje ze w dwóch ostatnich meczach Real zaprezentuje sie naprawde dobrze i awansuje spokojnie do 1/8 finalu champions league :wink:

oto tabela:
Clubs P W D L FA Pnt
1 Dynamo K. 4 2 1 1 9-5 7
2 Bayer 4 2 1 1 9-6 7
3 Real 4 2 1 1 7-7 7
4 Roma 4 0 1 3 4-11 1

Halla Madrid !!!

Wróć do „Hiszpania”