Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4025

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: matt_ » 22 gru 2025, 12:28

@j1mmy od razu zauważyłem tamto zdanie, ale nie chciałem ciągnąć tematu, zwłaszcza że w niczym by to nie pomogło i raczej nie chcesz rozgrzebywać okoliczności itd. W każdym razie przykro mi, los nigdy nie rozdaje po równo i czasem bez powodu zaczyna wymagać od człowieka więcej.

A w tej dyskusji o "singlach" nie chodzi chyba o to, że jak ktoś ma 40 lat i nie założył rodziny to jest jakąś niższą formą ludzką. Bardziej to, że człowiek jest jednak zwierzęciem stadnym i przebywanie wśród ludzi to źródło naturalnej dopaminy.

Przema poruszył w swoim poście ciekawą kwestię.
Przema pisze:
22 gru 2025, 12:08
Niestety kuleje strasznie budowanie wizerunku rodziny jako pozytywnego obrazka w spoleczenstwie XXI wieku. Wrecz mam wrazenie, ze niektore media za cel postawily sobie zeby obrzydzic to jak sie da i widac, ze im sie to udaje.
Myślę, że to nawet nie jest kwestia mediów a skutek uboczny podejścia do relacji międzyludzkich "kiedyś jak coś się psuło to się to naprawiało", ale tak za wszelką cenę, bo nie wypadało się rozchodzić, mówić otwarcie innym o problemach, "bo co ludzie pomyślom". Zwiększa się świadomość, wiele osób wychowanych w tych pięknych latach 80. i 90. potrzebuje lub korzysta teraz z pomocy specjalistów, niektórych już z nami nie ma.

Wróć do „Hyde Park”